Az idei év felfedezettje

  Csányi Olivér válogatott játékosunk szerint a mögöttünk hagyott Young Masters-en a lányok voltak a magyar csapat húzóemberei. Várakozásunknak eleget tett, hogy Rózsa Csilla a hátán vitte a csapatot, de bizony a másik kislányra, Vadkerti Adélra is egyre jobban oda kell figyelnünk.

 Csányi Olivér válogatott játékosunk szerint a mögöttünk hagyott Young Masters-en a lányok voltak a magyar csapat húzóemberei. Várakozásunknak eleget tett, hogy Rózsa Csilla a hátán vitte a csapatot, de bizony a másik kislányra, Vadkerti Adélra is egyre jobban oda kell figyelnünk.

Adél az elmúlt időszakban egyre jobb eredményeket produkált és nemzetközi versenyein is olyan teljesítményeket mutatott, amire sokan joggal irigykedhetnek. A legszembetűnőbb képessége például, hogy egy idegen pályán is simán hozza a hendikepje alatti score-okat. Láttuk ezt már Moszkvában is és most Hamburgban is.

Az első napon persze Adél is nagyon félt még, hiszen a gyakorlónapokon nem rendesen játszották végig a pályát, inkább feltérképezték azt, amikor is az eredményeket jellemzően nem számolják.

A drukk ellenére Adél simán hozta playing hendikepjét, egy +8-as eredményt, amivel teljesen meg is volt elégedve. A második nap viszont sajnos nem indult fényesen számára, ekkor már 9 szakasz után +8-ban állt.

„Emlékszem, a második kilenc első elütőjén azt mondtam magamnak, oké, a rossz kilenc után most játszom egy jó kilencet. Nagyon örültem, hogy magamtól így össze tudtam szedni magamat. A második kilencen összesen +2-t játszottam és a gyenge kezdés után jó érzéssel jöttem le a pályáról, ami nagyon fontos volt a továbbiakra nézve” – mesélte Adél.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy a harmadik napon már túlteljesítette saját elvárásait. A zárófordulóban +5-öt játszott, úgy, hogy a második kilenc szakaszt majdnem végig par-okra hozta le. Az egy bogey-ja sajnos egy 1 méteres putt kihagyásából született.

Adél nagyon örült eredményeinek és sokat tanult a verseny alatt.

Megköszöni a segítséget például Rózsa Csillának, aki az első napon a 7-es szakasztól kezdve végig caddy-zett neki és természetesen sok hasznos tanáccsal látta el. Illetve köszöni a támogatást és a bizalmat Böndicz Gergő szövetségi kapitánynak is, aki Team Advisor-ként a versenynapok közben is végig segített játékosainak. Ne feledjük, Böndicz Gergőnek is ez volt az első Young Masters-e, de játékosai mind egyetértenek abban, hogy a kapitány teljesen fel volt készülve és végig hasznos tanácsokkal látta el játékosait.

Adél egyébként második és a harmadik napon visszaadta Csillának a caddy szolgálatokat, hiszen a második napon a hátsó kilencen, a harmadik napon az első kilencen kísérte végig csapattársát. Elmondása szerint Csilla tanításainak is nagyon örült, de nézni a játékát már egy újabb szint volt.

„Sok olyan dolgot láttam Csicsitől, amit igyekszem én is beleépíteni a játékomba” – mondta Adél. „Én magamat sem tartom idegeskedős játékosnak, de az a higgadtság, amivel Csilla játszik tényleg példamutató. Séta közben önfeledten lehet vele beszélgetni, de amikor odaérünk a labdához, teljesen kikapcsol és csak az ütésre koncentrál. Ekkor már senkihez nem szól egy szót sem. A putt-ok előtt teljesen körbejárja a green-t, több irányból is megnézi a labda helyzetét. A legjobb tanács pedig, amit kaptam tőle az volt, hogy gyakoroljam sokat a hármas fával való földről ütést, mert a par 5-ös szakaszokon sokat lehet hozni az ellenfeleken, hogyha két ütésből a green-re tudunk kerülni.”

Mint mondtuk, Adél nagyon sokat tanult a versenyen és ez nem csak egy üres frázis. Tatai klubtagként például örült, hogy egy ilyen dimbes-dombos pályán játszhatott. Otthon nem sok ilyet szakaszt lát, itt viszont ezáltal teljesen új játékhelyzetekkel is találkozhatott. Már csak önmagában a domboldalról való ütések gyakorlása sok új tapasztalattal gazdagította.

Emellett, amit a moszkvai Orosz Nyílt Bajnokság után is elmondott, nagyon örült, hogy használhatta nyelvtudását. Ezáltal egyik flight-társával, egy walesi lánnyal annyira összebarátkozott, hogy azóta Facebook-on keresztül itthonról is tartja vele a kapcsolatot.

Összességében Adél szerint a magyar csapat is jól játszott. Szerinte mindenki megtette a tőle telhető legtöbbet, így semmiképpen sincs okunk rosszkedvűnek lenni.

Vadkerti Adél hazatérése után a többi válogatott játékoshoz hasonlóan már ütőt ragadott a keddi Junior Tour állomáson, ami egyben az idei utolsó is volt. Kategóriájában második helyen végzett Rózsa Csilla mögött, de +7-es eredményét nem találta rossznak, és a sorozat összesítettben így is ő lett az első az u18-as női mezőny játékosai közül. Erről csak annyit mondott, örül az elsőségnek és főleg örül, hogy idén minden állomáson ott tudott lenni.

Adélról fogunk még hallani az idén, hiszen eddigi játékát tekintve számolnunk kell majd vele a Magyar Junior Bajnokságon is, illetve nemzetközi kalandjainak sincs még vége, hiszen a Young Masters-en, a magyar csapattal együtt ő is meghívást kapott a németországi BWGV International Matchplay Trophy-ra, ami augusztus 15-én veszi kezdetét.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés