Fáradt? Én?

Az ifjú titán nem a pihenést választotta a múlt heti kimerítő torna után, hanem a golfot. Matteo Manassero minden idők legfiatalabb BMW PGA Championship győztese, és úgy tűnik, a friss bajnokból nem sokat vett ki a cím elérése.

Az ifjú titán nem a pihenést választotta a múlt heti kimerítő torna után, hanem a golfot. Matteo Manassero minden idők legfiatalabb BMW PGA Championship győztese, és úgy tűnik, a friss bajnokból nem sokat vett ki a cím elérése.


Matteo Manassero
múlt heti elképesztő sikeréről már többször említést tettünk, de nem lehet elégszer beszélni róla. Nem akarjuk persze, hogy az ifjú olasz a rögeszménkké váljon, de fontos elmondani, hogy 20 évesen elérni mindazt, amit az olasz játékos elért, valóban nem mindennapi. Korábban is már több „minden idők…” címet birtokolt már az itáliai, amit múlt héten, a BMW PGA Championship megnyerése után ismét bővíteni tudott. Nem kétséges, hogy Matteo nem egy pillanatnyi, hirtelen felbukkanó majd eltűnő tehetség, hanem egy igazi profi, aki előtt bizony kinyílt az egész golfos világ.


Sokan úgy kalkuláltak, hogy a legutóbbi győzelme után pihenőre fogja majd, hiszen bizonyosan sokat kivett belőle a torna. Matteo azonban nem akart szünetet tartani, és elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy ne induljon el az idei Nordea Mastersen. És milyen jól döntött. Az ifjú olasz ugyanis még soha nem kezdte ilyen jól az első körét. A játékosnak ugyan volt 2 bogey-ja, de emellett beütött 8 birdiet. Sokat elárul a golfozó elhivatottságáról, formájáról és játékkedvéről, hogy Matteo első 6 ütése mind birdie lett. Elképesztő kezdés.


A fiatal tehát egy 66-os eredménnyel indított a tornán, a neve mellett pedig ennek megfelelően -6-ot láthattunk csütörtök délután. Matteo így nyilatkozott a szokatlanul kiváló kezdőnapjáról: „Még soha nem kezdtem ilyen jól. Csak csináltam a puttokat, és nagyon fura volt az egész helyzet, mivel nem vagyok hozzászokva az ilyen kezdéshez.” Soha rosszabb kezdést, drága Matteo. Mi lesz itt még a héten? A fáradtsággal kapcsolatban egyébként azt mondta a játékos, hogy tény, hogy elfáradt a múlt heti torna után, de csütörtök reggel felkelt, és kipattantak a szemei, a fáradtság pedig tovaszállt. A pályával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy ha a délután folyamán fújni fog a szél, az nagyban megnehezítheti majd a golfozók dolgát.


Szintén remekül kezdett még Pablo Larrazábal, aki csütörtökön egyetlen bogey-t termelt csak, a par3-as 7-es szakaszon. A spanyol játékos is egy 66-os score kártyát adhatott le az első napon, így olasz kollégájával ketten vezetik a tabellát. Larrazábal elmondta, hogy reggel tökéletes körülmények voltak a pályán, ezért is teljesíthetett ilyen jól. Kiemelte viszont, hogy a szél fontos faktor lehet, és nagyon könnyen előfordulhat az a helyzet, hogy az ember egyet pillant, és máris beütött két dupla bogey-t. Jó néhány játékossal egyébként megesett ez a csúfság a nyitónapon. (Ilyen volt például Joel Sjöholm, Grégory Bourdy vagy Paul Lawrie.)


Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Fredrik Andersson Hed, Jamie Donaldson, Simon Wakefield, Chris Lloyd, valamint a hazaiak kedvence, a torna 2011-es bajnoka, Alexander Noren is. A svéd közönség másik nagy reménysége, Peter Hanson sem kezdett rosszul, hiszen a neve mellett -3 szerepel, vagyis sikerült az élmezőnnyel maradnia a kezdőnap után is. A finnek kiválósága, Mikko Ilonen csütörtökön 70-et játszott, így neve mellett -2 található, akárcsak Simon Dyson, Francesco Molinari vagy Thomas Björn esetében.

Nem tudjuk, hogy pontosan mi vár még ránk ezen a héten, de az biztos, hogy Manassero benne lesz a buliban. Legalábbis most ez látszik. Sok minden függ majd a pénteki teljesítményétől, de ha csak fele ilyen jól játszik majd a verseny második napján, akkor az olasz drukkerek kezdhetik dörzsölni a tenyerüket. De, ne szaladjunk ennyire előre. Inkább ne spekuláljunk, mert abból nem jöhetünk ki jól. Meg aztán, az esetleges csalódás érzése roppant kellemetlen tud lenni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés