Alex bármire képes

A 34. Nyílt Magyar Amatőr Golfbajnokságot követő portrésorozatunkban a következő interjúalany Simmes Alexander volt. A srác, aki magyar fiúk közt holtversenyben a legelőkelőbb score-t érte el, és aki csak utolsó napi eredménye miatt maradt végül Morozov Misa mögött az eredménylistán.

A 34. Nyílt Magyar Amatőr Golfbajnokságot követő portrésorozatunkban a következő interjúalany Simmes Alexander volt. A srác, aki magyar fiúk közt holtversenyben a legelőkelőbb score-t érte el, és aki csak utolsó napi eredménye miatt maradt végül Morozov Misa mögött az eredménylistán.

A Máriavölgyben rendezett nemzetközi verseny első napján, tudósítóink még szem és fültanúi voltak annak, ahogy Alex új edzőjénél, Errol Bhalai-nál panaszkodott aznapi rövid játékára. Valahol innen vesszük fel a fonalat.

„Aznap délután kicsit helyre tettük a rövid játékomat. A második napra már jobban ment, aznap viszont a hosszú ütéseim lettek egy kicsit rosszabbak. De még ez sem lett volna baj, ha az utolsó három szakaszon nem ütöttem volna +5-öt. A 17-essel minden nap meggyűlt a bajom. Ha belegondolunk összesen +10-et játszottam a versenyen (74, 80, 72), és ebből +7-et a 17-es szakasznak köszönhettem. Meglepődtem, hogy nem ment. Az utolsó napon már azt hittem, menni fog, felkészültem a szélre is, de van egy olyan érzésem, hogy pont ütés közben elállt a szél. Egy másik szakaszon volt olyan, hogy már beleálltam az ütésbe és utána döntöttem el, hogy inkább ütőt cserélek az állandóan változó szél miatt. Néha elállt, néha fújt és mindig más irányból” – ecsetelte a verseny körülményeit Alex, aki összességében elégedett volt a játékával.

„Kivéve a második nappal és a 17-es szakasszal” – tette hozzá a játékos. „De tényleg örültem, hogy az új swing-em eredményei ilyen hamar látszódnak. Nagy átalakításokba eddig nem mentünk bele. Errol-lal a két legzavaróbb dolgot javítottuk csak ki. Az egyik az over the top volt, a másik pedig hogy rosszul helyeztem a súlypontomat lendítés közben. Ezek nélkül most összehoztam egy jó swing-et és a versenyen meglátszott az eredménye.”

Meg annak is meglátszott az eredménye, hogy Alex már egy ideje Máriavölgyön klubtag.

„Tökéletes állapotban volt minden. Szerintem sok külföldi meglepődött, hogy miért puttolt hármat egy-egy green-en, mert nem voltak hozzájuk szokva, de én ismertem a máriavölgyi green-eket és szerintem gyönyörűek voltak. Én teljes pontszámot adok a pályának” – mondta a golfozó, aki nem is foglalkozott „ellenfelei” játékával.

„Nem volt cél, hogy most első legyek a magyarok közt. Csak jól akartam érezni magam és figyelni, hogy megtartsam Errol tanácsait. Én tudtam, hogy bármire képes vagyok. Tatán egyszer 8 lyukon, 7 birdie-t ütöttem. Azóta tudom, hogy bármilyen játék bennem van, csak ki kell hozni. Ezért nem is foglalkoztam a többiek játékával.” Persze Rózsa Csilla játékával nem lehet nem foglalkozni.

„Csicsire nagyon büszke vagyok. Mint játékostárs. Sokat játszottunk együtt. Ismerjük egymást és egymás játékát is. Örülök, hogy áttörte a 0-s határt. Eddig nem nagyon jöttek neki a mínuszos eredmények, de most már könnyebben hozza azokat is” – mondta Alex.

A fiatal golfozónak két fontos versenye lesz még az idén. Egy Junior Tour állomás Ausztriában, Adamstal-ban és a klubbajnokság Máriavölgyben. Ezenkívül Alex sokat fog az ősszel edzeni. De ne feledjük, szeptemberben Alexnek is kezdődik a suli, ráadásul a 12. osztály, ezért kevesebb ideje lesz golfozni. Ez talán jól is jöhet, így legalább nem fog rágörcsölni annyira a játékára.

„Én is így mondanám. Nyilván nem állok le a golffal. Mondjuk, heti hét alkalom helyett csak hatszor fogok játszani, de tényleg több időt fogok a tanulással tölteni” – mondta Alex, aki érdekes módon az érettségi kapcsán egyik tantárgytól sem fél igazán. Talán az irodalom kicsit nehezebb, de végül is nem is úgy ismerjük Simmes Alexandert, mint aki megijedne bármilyen kihívástól. Hiszen ahogy ő is mondta, bármire képes.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés