Brutális második nap

Úgy látszik, ezen a héten a golfozókat nem kíméli a dél-Karolinai időjárás. Az idei év negyedik major tornájának első játéknapján a hőség és a forróság volt az úr, pénteken pedig a szél. Nem kevés golfozó a túlélésért küzdött a pályán.

Úgy látszik, ezen a héten a golfozókat nem kíméli a dél-Karolinai időjárás. Az idei év negyedik major tornájának első játéknapján a hőség és a forróság volt az úr, pénteken pedig a szél. Nem kevés golfozó a túlélésért küzdött a pályán.

Ez egy nagyon, nagyon nehéz nap volt.” – értékelte a tegnapi játéknapot Tiger Woods, aki még a szerencsésebbek közé tartozott, hiszen neki annyira nem szállt el a játéka. A korábbi világelső pénteken 71-et játszott, amivel harmadmagával át is vette a vezetést a PGA Championshipen. Az élen állók közül a legjobban Vijay Singh játszott tegnap, aki egy 69-es körrel javított az első napi eredményén. Singh mellett pedig Carl Pettersson tudott tűz közelben maradni. A svéd tegnap 74-et ütött, de neve mellett így is -4 szerepel, akárcsak Woods és Singh esetében.

A versenyt jelenleg tehát a fent említett három versenyző vezeti, de a körülmények rendkívül kiszámíthatatlanok. Singh így nyilatkozott tegnap: „Tudod, egy idő után már tényleg nem foglalkozol a score-oddal. Csak az egyes szakaszok járnak a fejedben, az ütések, és azon vagy, hogy ne rontsd el a dolgokat.” Kordában tudta tartani a játékát még Ian Poulter is, akinek a neve mellett -3 szerepel. Az angol így nyilatkozott: „Örülök, hogy a tabella elején vagyok, és nem kell a cut-ba kerüléssel bajlódnom. Szeretek versenyben maradni.”

A versenyben tudott maradni, így tovább küzdhet az Ocean Course pályájával Rory McIlroy is, aki azt mondta tegnap, hogy ilyen időjárásban egyszerűen nem lehet agresszívan játszani, mivel csakis az van előtted, hogy valahogyan letedd a greenre a labdát és túléld a napot. Nos, az északírnek sikerült továbbra is versenyben maradnia, hiszen neve mellett -2 szerepel. Adam Scott -1-nél tart, Phil Mickelson par-nál, akárcsak Graeme McDowell.

Francesco Molinari +1-es eredménnyel vághat neki a hétvégének akárcsak a címvédő Keegan Bradley, Gary Woodland és Miguel Angel Jiménez +2-vel, Ernie Els és Steve Stricker +3-mal, Bubba Watson és Justin Rose +4-gyel, Darren Clarke és Jim Furyk pedig +5-tel. Nem sokkal ugyan, de még sikerült magát versenyben tartania Luke Donaldnak, Dustin Johnsonnak és Jason Dufnernek is, bár rezgett a léc, hiszen ők mind -6-on állnak.

Nem sikerült viszont felvenni a versenyt a pályával és az időjárással több neves játékosnak sem. Sergio Garcia, Webb Simpson és Anders Hansen +7-es eredménnyel a zsebében volt kénytelen idő előtt csomagolni, Jason Daynek és Lee Westwoodnak pedig +8-as eredménnyel. Matteo Manassero +9-cel zárta a tornát, Matt Kuchar és Rickie Fowler +10-zel, Brandt Snedeker és Nick Watney pedig +11-gyel. Pablo Larrazábal neve mellett tegnap délután +13 szerepelt, Martin Kaymeré mellett +14, Paul Casey-é mellett pedig +20.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés