Osztrák győzelem

Nagyot küzdött tegnap az osztrák fiatal, amely küzdelemben elsőszámú partnere (és egyben kihívója) Marcus Fraser volt, de végül a tapasztalt ausztrál csak a harmadik helyen végzett, Wiesberger pedig megszerezte élete első European Tour címét.

Nagyot küzdött tegnap az osztrák fiatal, amely küzdelemben elsőszámú partnere (és egyben kihívója) Marcus Fraser volt, de végül a tapasztalt ausztrál csak a harmadik helyen végzett, Wiesberger pedig megszerezte élete első European Tour címét.

A 26 éves játékos jól kitervelte ezt az egészet. Elutazik Koreába, beüt egy 72-es kört, majd pedig átveszi az irányítást, és elsőként lépi át a célvonalat. Az osztrák játékos az egész héten rendkívül kiegyensúlyozottan és taktikusan játszott, amelynek tegnap egy győzelem lett az eredménye. Bernd Wiesberger vasárnap egy 68-as körrel biztosította be magának a győzelmet, mégpedig nem is akármilyet. A golfozó öt ütéssel nyert, ami valóban elismerést érdemel.

„Csak megpróbáltam élvezni az egészet, és életem három legjobb körét produkáltam. Igyekeztem elkerülni a bogey-kat, és elég jól teljesítettem, nagyszerű volt.”- nyilatkozta tegnap Wiesberger, aki az idei Ballentine’s Championshipen megszerezte karrierje első European Tour címét. Hozzátette azt is, hogy nem volt ideges a zárónapon, bár egy kicsit „remegett a keze” a 12-es szakasznál, de aztán minden ment magától. Végül öt ütéssel nyert az őt üldöző Richie Ramsay előtt.

A skót játékos az utolsó napon fantasztikusan teljesített, hiszen egy szép 65-s körrel zárta a tornát, de még ez is kevés volt. Ramsay végül -13-mal végzett, amivel maximálisan meg lehet elégedve ő is. „Nagyon elégedett vagyok a mai napi teljesítményemmel. Fantasztikus volt. Sosem akarsz veszíteni – golfozóként is mindig az első hely a cél -, de Bernd egyszerűen ellenállhatatlanul ütögetett a pályán.”- nyilatkozta a skót tegnap. A játékos hozzátette még azt is, hogy Wiesberger egy nagyszerű fickó, aki rendkívül alázatos a sport iránt.

A harmadik helyet végül Marcus Fraser és az első napi vezető, Victor Debuisson szerezte meg, akik végül -11-et véshettek fel maguknak. Az ausztrál vasárnap egy 70-es kört produkált, amivel gyakorlatilag kiszállt a versenyből, míg a francia 66-t ütött, de a pénteki halványabb teljesítménye miatt ez volt a legtöbb, amit ki tudott hozni a versenyből. Miguel Angel Jiménez végül -10-zel végzett, Alexander Noren és Paul McGinley pedig -9-nél állt meg. Adam Scott (aki az utolsó napon ugyancsak egy szép 65-s kört produkált) -8-cal zárta a tornát, míg Ian Poulter -7-tel, akárcsak a koreai Y. E. Yang.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés