Körkép Sárközi életéből

Sárközi Richárd profi golfozó és elismert oktató hírében áll. Télen megjárta Spanyolországot, valamint Tunéziát is. Mi meg régen beszéltünk vele, gondoltuk, megcsörgetjük. Ő pedig felvette.

Sárközi Richárd profi golfozó és elismert oktató hírében áll. Télen megjárta Spanyolországot, valamint Tunéziát is. Mi meg régen beszéltünk vele, gondoltuk, megcsörgetjük. Ő pedig felvette.

Hogy vagy Ricsi? – kérdeztük először. „Minden rendben” – hangzott a válasz. És a család? – kérdeztük másodszor. „Ők is jól vannak” – hangzott a válasz.

Ha nem ismertük volna az urat, azt hittük volna, le akar rázni minket. Ám kezdeti szűkszavúságát átadva a múltnak, végül csak lett egy interjú a beszélgetésből. Az idei célokat és a szezon eleji felkészülést említve ugyanis megeredt az edző-játékos nyelve.

Hát készülgetek, való igaz. Otthagytam a Highlandet. Elsősorban, mert nagypályán akartam játszani, és mert Kisoroszi közelebb is van. Most egész jól játszom, nem panaszkodhatom. A télen voltam edzőtáborozni Spanyolországban és Tunéziában is. Kondizgattam és várom a nagy versenyeket. Most nemrég például meghívtak Romániába egy ProAm versenyre. Nazsival  (Amin Najati, profi játékos) együtt fogjuk képviselni a magyar színeket. Azt nagyon várom már, és persze a Prágai Openen is kint leszek. Az előző évekhez hűen most is viszek egy amatőr csapatot. És bízunk a lehető legjobb szereplésben” – foglalta össze csak úgy lazán a szituációt Richárd.

De hát nem lettünk volna hűek önmagunkhoz, ha nem kérdeztünk volna rá még egyszer a család hogylétére golf szempontból. Ricsi második körben itt is bőbeszédűbb volt.

Feleségem, Heni egyre jobban játszik. Most 22,4-es hendikepje van, de szerintem idén el tudja érni a 15-öt. Bár tudom, hogy neki nem ez a célja. Ő csak élvezni akarja a játékot. Úgy van vele, ha bemegy 15 alá örülni fog, de ha nem megy be, akkor sem lesz szomorú. Egyelőre csak meg akarja játszani a hendikepjét. Lehet, azért a Magyar Bajnokságon elindul” – mondta élettársáról Ricsi.És a gyerekek? – próbáltuk egy egyszerű kérdéssel leplezni izgalmunkat a csemeték golfkarrierje felől. „A nyolcéves fiam focizni meg úszni jár. Azok most jobban érdeklik. Én meg nem akarom erőltetni. Bár próbálgatta már a golfot, inkább a futball az, ami jobban leköti. De hát emlékszem, én is focizni szerettem jobban, aztán mégis golfozó lettem. Miután rájöttem, hogy golfozni sérült lábbal is lehet” – tréfálkozott Ricsi. „A lányom meg nemrég játszott velem 8 lyukat, de ő is inkább csak ütöget. Még nem gondolja komolyan a golfot. Én meg egyikőjüket sem akarom túlságosan nyomni, mert akkor csak megutálják a sportot. Nem leszek olyan szülő, aki sportágat választ a gyerekei helyett” – zárta bölcsen mondandóját az edző, akivel a következő lapszámunkban bővebb interjút is olvashatnak majd edzőtáboráról, felkészüléséről, és már a prágai Openen elért remélhetőleg kiváló eredményéről.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés