Hazai hangok

Ezen a héten a European Tour játékosai egészen Koreáig utaznak, hogy bevegyék a mesés környezetben elterülő Blackstone Golf Club pályáját. Tavaly Lee Westwood örülhetett, hiszen egyetlen ütéssel felül tudta múlni Miguel Angel Jiménezt. Idén viszont a figyelem még inkább a hazai játékosokra terelődik.

 

 

Ezen a héten a European Tour játékosai egészen Koreáig utaznak, hogy bevegyék a mesés környezetben elterülő Blackstone Golf Club pályáját. Tavaly Lee Westwood örülhetett, hiszen egyetlen ütéssel felül tudta múlni Miguel Angel Jiménezt. Idén viszont a figyelem még inkább a hazai játékosokra terelődik.

A 2012-es év sem maradhat el kiemelt koreai verseny nélkül. Április 28 –a és május 1-je között rendezik meg Szöulban a Ballentine’s Championshipet, amely már évek óta a média és a golfos élet figyelmének középpontjában áll. A tavalyi torna során rengeteg izgalmas eseménynek lehettünk tanúi (amely magában foglalt többek között egy felfüggesztett harmadik játéknapot, valamint egy gyönyörű Jiménez menetelést is), és szinte biztosak lehetünk benne, hogy a szép és elegáns játékból idén sem lesz hiány.

Legutóbb, a 40 éves Y. E. Yang fogalmazta meg markáns gondolatait a versennyel, és magával a koreai golffal kapcsolatosan. „Rendkívüli módon szeretném megnyerni ezt a versenyt. Hiszem, hogy ha egy koreai játékos nyer vagy ér el jó eredményt a Ballentine’s Championshipen, akkor az egy kiváló évkezdésnek fogható fel, és én tudom, hogy az összes koreai golfozó a legjobbját fogja nyújtani ezen a héten. Mindig is azt vallottam, hogy a játékosoknak rengeteg élményre és tapasztalatra van szükségük, és a Ballentine’s Championship egy azon versenyek közül, amelyek képesek lehetnek segítséget nyújtani a koreai sportolóknak. Lehetőségük nyílik megmérettetni magukat egy ilyen nagy tornán, és emellett a legjobbak között ütögethetnek. Szóval, biztos vagyok benne, hogy ez előrébb fogja őket vinni a karrierjükben. Mindig is üdvözültem azt a tényt, hogy ezt a versenyt Koreában rendezik.”

Az egyetlen major győztes koreai golfozó tehát nagyon bizakodó, ahogyan az esélyeseknek tartott fiatalok is. A világranglista 48-ja, Kyung-tae Kim is hasonló önbizalommal vág majd neki a szakaszoknak. „Nem volt koreai győztesünk, amióta a Ballentine’s „felügyeli” a Championshipet. De hiszek abban, hogy megvan bennünk a kellő önbizalom a győzelemhez. Természetesen, itt van Sang-moon Bae, de rajta kívül is számtalan tehetséges fiatal van a palettán.”

 

 

A világranglista 32-je, a legmagasabban jegyzett koreai játékos, Sang-moon Bae másodikként végzett a múlt hónapban Luke Donald mögött a Transitions Championshipen, és hasonlóan a honfitársaihoz, ő is örülne egy hazai sikernek. „Ebben az évben is rendkívül erős lesz a mezőny, és jó lenne koreaiként elsőnek megnyerni ezt a tornát. Úgy érzem, jól teljesítek ebben az évben, de hazai pályán nyerni valóban különleges lenne. Csalódott voltam amiatt, hogy tavaly nem jutottam cut-ba a Blackstone-on, de 2008-ban a legjobb húszban végeztem, és azóta a verseny egyre nagyobb és nagyobb lett. Komoly koreai kihívókkal kell számolni idén, és remélhetőleg, én is a részese leszek ennek a küzdelemnek.”

A koreai különítménynek valóban nem kis nevekkel kell majd farkasszemet néznie a pályán. A mezőnyben találhatjuk ugyanis a tavalyi Open bajnokot, Darren Clarke-ot, a világranglista 12-jét, Adam Scottot, Miguel Angel Jiménezt, valamint Ian Poultert is.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés