Nemzetközi élmezőny

Rendkívül összesűrűsödött a mezőny a tegnapi napon, ami persze nem baj, hiszen annál nagyobb az izgalom Olaszországban. A hazai közönség egyik szeme azonban mindenképpen sír, hiszen a fiatal titán, Matteo Manassero nem folytathatja a versenyt.

Rendkívül összesűrűsödött a mezőny a tegnapi napon, ami persze nem baj, hiszen annál nagyobb az izgalom Olaszországban. A hazai közönség egyik szeme azonban mindenképpen sír, hiszen a fiatal titán, Matteo Manassero nem folytathatja a versenyt.

Nagy a sürgés-forgás Olaszországban, ahol is ezen a héten a golfé a főszerep, és ahol a hétvégén valóban bármi megtörténhet. Tegnap a játékosok közül sokan odatették magukat, aminek az lett a következménye, hogy rendkívül sűrű lett a mezőny péntekre. Összesen hat golfozó áll az élen -8-as eredménnyel, őket pedig hét játékos követi -7-es eredménnyel. Ugyan, csütörtökön még Peter Lawrie örülhetett a legjobban, tegnapra minden megváltozott.

Az élen áll többek között a holland Maarten Lafaber, aki pénteken is 68-at ütött, és rendkívül jó formában érzi magát. A 37 éves, korábbi KLM Open győztes játékos így nyilatkozott a nap végén: „Tegnap valószínűleg az utóbbi évek legjobb játékát mutattam, ma pedig ismét nagyon jól teljesítettem. Kicsit csalódott voltam a gurításaim miatt, mivel nagyon sok lehetőséget szalasztottam el. Tegnap mind a 18 szakaszon ment a játék, és ez volt ma is. Azonban, küzdök a helyes vonal megtalálásával a green-en, szóval a mai -5-s eredmény nagyon jó, szerintem.”

Az élmezőnyben szerepel még az angol Simon Wakefield, aki azt mondta tegnap, hogy a péntek tipikusan egy olyan nap volt, amikor egyszerűen minden bejött, és minden ütést véghez vitt, amit eltervezett. Hasonlóan -8-as eredménynél tart a svéd Pelle Edberg, aki úgy nyilatkozott, hogy reggel még elég hideg volt az idő, de hamar hozzászokott, utána pedig már érkeztek a jobbnál jobb ütések is. A svéd egyébként az elmúlt három hónapban Thaiföldön edzett, és bízik benne, hogy meglesz az eredménye a kemény munkának.

Peter Lawrie is azért tartja magát, bár tegnap 72-t ütött, ami jócskán elmaradt az első napi 64-től, de ütésszáma pont elég volt ahhoz, hogy ott maradjon az élbolyban. Az elsők között szerepel még a walesi Jamie Donaldson, aki pénteken ugyancsak kicsit visszavett a tempóból, de az esély még mindenre megvan. Akárcsak David Lynn esetében, aki tegnap négy birdie-t és egy bogey-t ütött a Verdura pályáján.

Egyetlen ütéssel van lemaradva többek között Shane Lowry, Garth Mulroy és Richard Green is. Az amerikai John Daly tegnap 67-et ütött, amivel egy -6-os eredményt kovácsolt össze a hétvégére, ami szintén sok mindenre lehet majd elég. A címvédő Raphael Jacquelin nem igazán találta magát a pályán, így számára tegnap véget ért a verseny, akárcsak az ifjú olasz golfozónak, Matteo Manasserónak is, aki így nem tud hazai közönség előtt revánsot venni az elmaradt Masters kvalifikáció miatt.

PGA: Texasban a versenyt ismét fel kellett függeszteni, de a jelenlegi állás szerint az élen az angol Brian Davis és a dél-afrikai Louis Oosthuizen áll -11-es eredménnyel. Őket követi Jeff Maggert -10-zel, és -9-nél tart többek között Phil Mickelson vagy J. B. Holmes, Ernie Els pedig -5-nél tart a versenyben.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés