Golfozzon frizbivel!

Multifunkciós jégcsarnok építésének támogatásáról és Magyarország első fix discgolf-pályájának kialakításáról döntött csütörtöki ülésén az óbudai képviselő-testület.

Multifunkciós jégcsarnok építésének támogatásáról és Magyarország első fix discgolf-pályájának kialakításáról döntött csütörtöki ülésén az óbudai képviselő-testület.

A jégcsarnok építését a Négy Évszak Sportiskola és a Veresegyházi Gepárdok Jégkorong Egyesület kezdeményezte az önkormányzatnál. A beruházás háromszor kétéves ütemben, 30 százalék önrészből és 70 százalék társasági adó hozzájárulásból valósulna meg. A projekt értéke 800 millió és 1 milliárd forint közötti, a műszaki tartalomtól függően. A csarnok körülbelül 3500-4000 négyzetméteres lesz.

A beruházáshoz a III. kerületi önkormányzat egy nagyjából 9600 négyzetméteres területtel járul hozzá, hosszú távú bérleti konstrukcióban. A tervek szerint az idén és jövőre előkészítik a területet, és beszerzik a szükséges engedélyeket. Ezzel egy időben egy 30-szor 60 méteres mobil jégpályát is felépítenek, amely az építkezés idején folyamatosan működne. 2014-ben és 2015-ben felépítik a multifunkciós központot, így a nagycsarnokot, az öltözőket és a kiszolgáló létesítményeket. 2016-2017-ben megépítik az edző- és erősítőtermet, valamint 10-12 szobát alakítanak ki az edzőtáborozóknak. Végül a nagycsarnokkal összekapcsolva egy kis gyakorló jégpályát is felépítenek.

A képviselők jóváhagyták a Spiritus Sport Club Egyesület kérelmét is, azaz discgolf-pályát is A disc golf, repülőkorongokkal játszott szabadidős tevékenység, amelyben egy erre a célra létrehozott kosár eltalálása a lényeg, a lehető legkevesebb dobásból. Az indítvány szerint a játék természetbarát, és semmilyen tereprendezést nem igényel.

Bús Balázs, a kerület polgármestere a javaslatban jelezte: a kialakított discgolf-pálya az első fix pálya lenne az országban, amely bármikor viszonylag könnyen elbontható, és ideális, ingyenes kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés