Futottak még

A 18 éves olasz fiatalnak nem sikerült magát kvalifikálnia a Mastersre, de ettől még az élet megy tovább. Manassero izgatottan várja az e heti megmérettetést, ami Szicíliában lesz, és ami egyfajta lökést adhat majd a játékosnak a jövőre nézve.

A 18 éves olasz fiatalnak nem sikerült magát kvalifikálnia a Mastersre, de ettől még az élet megy tovább. Manassero izgatottan várja az e heti megmérettetést, ami Szicíliában lesz, és ami egyfajta lökést adhat majd a játékosnak a jövőre nézve.

Matteo Manassero erősen bízik abban, hogy méltó szereplést tud majd bemutatni a ma kezdődő Sicilian Open-en, ahol megpróbálja kicsit ellensúlyozni a múlt heti kvalifikációs elbukott törekvéseit. Az olasznak múlt héten nyernie kellett volna Marokkóban ahhoz, hogy biztos részt vevője legyen az Augustán megrendezésre kerülő Mastersnek, de erről végül lemaradt. A fiatal golfozó azonban egy cseppet sincsen elkeseredve.

„Nagyon izgatott vagyok. Mindig kellemes hazai környezetben játszani, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg támogatást fogok kapni, szóval nagyon várom már ezt a hetet. Természetesen, a Mastersre való kijutás volt a legfőbb célom, de ha ezt nem tudtam kivitelezni ott, akkor Szicília lesz a következő állomás. Nem voltam nagyon frusztrált, mivel meg volt a lehetőségem, hogy játszhassak itt. Azt hiszem, még ha sikerült is volna kijutnom a Mastersre, túlságosan fáradt lennék, mivel rendkívül nagyot kellett küzdenem. A legjobbamat nyújtottam, de biztos vagyok benne, hogy még számtalan esélyem lesz kijutni erre a Major versenyre.”

Az olasz ezt követően hozzátette azt is, hogy nagyon sokféle motivációval rendelkezik annak kapcsán, hogy ezen a héten jól játsszon, mivel Manassero imád hazai környezetben ütögetni, és mindenképpen szeretne bizonyítani. A játékos úgy nyilatkozott, hogy ha versenyben lesz majd vasárnap is, akkor remélhetőleg győzelemmel tudja majd befejezni az Opent. Nos, mi ehhez csak nagyon sok sikert és kitartást tudunk kívánni, és bízunk benne, hogy egy izgalmas versenynek lehetünk majd tanúi.

Manassero egyébként, a legutóbbi két tornáján egy második és egy hatodik helyezést tudott elérni, amivel talán kellő önbizalmat nyert az idei év legfőbb céljához, ami a legjobb 50 közé való bekerülést jelenti számára. Ennek elérésében nagyot dobhat egy újabb European Tour győzelmi cím, például itt, Szicíliában. A játékos elmondása szerint, az utóbbi hetekben elég szolid játékot nyújtott, nem hibázott sokat, a rövid játéka is jól működik, és bízik benne, hogy ez a jó formája ezen a héten is megmutatkozik majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés