Mandiner golf?

Balogh Lászlóval legutóbb akkor beszéltünk, mikor éppen a Gran Canariaról készülődött hazatérni családjával. Azóta megérkeztek, és ha nem is egyből a reptérről, a PGA oktató beugrott a szerkesztőségünkbe. Kihasználva az alkalmat, megkérdeztük, mi a helyzet a Kanári-szigeteken?

Balogh Lászlóval legutóbb akkor beszéltünk, mikor éppen a Gran Canariaról készülődött hazatérni családjával. Azóta megérkeztek, és ha nem is egyből a reptérről, a PGA oktató beugrott a szerkesztőségünkbe. Kihasználva az alkalmat, megkérdeztük, mi a helyzet a Kanári-szigeteken?

„Mikor tavaly először voltunk ott, minden nagyon klassz volt, mindenképpen akartunk menni idén is. Most másodszorra már nem éreztem ugyanazt a varázst, lehet tavaly csak az újdonság nyűgözött le annyira. Ettől függetlenül idén is jól telt az az 5 hét. Főleg, hogy idén sokkal jobb időnk is volt. A szállásunkkal én nem voltam annyira megelégedve. Két apartmant béreltünk. De végül is, csak esténként voltunk ott, úgyhogy a tanítványaim szerint teljesen megfelelt a célra. Az előző évben egy villát béreltünk, szerintem ott kényelmesebben fértünk el. Jövőre is azt szeretném.”
Szóval Laci elárulta magát. Bár nem érezte ugyanazt a varázs, mint tavaly, azért jövőre is visszamennek, mert hála Istennek van rá igény. „A tanítványaim mind nagyon jól érezték magukat. Volt olyan játékosom, aki hazautazott, majd visszajött még egy hétre. Összesen 13-an voltak nálam az 5 hét alatt. Akik tavaly voltak, azok mind jöttek idén is. melléjük csatlakozott be még pár új arc.”


De vajon milyen edzéseket tartott Laci? Saját elmondása szerint mindenkinek javult a játéka. „Délelőtt és délután is volt edzés. A tanítványaim mondták is, hogy itthon is lehetne egy-két napig ilyen intenzív edzésprogramot tartani, mert így sokkal eredményesebben tudnak dolgozni az ütéseiken. Kint persze sokkal nehezebb pályákon játszhattak a fiúk, mint itthon. Olyan szakaszokon ütöttük a labdát, ahol csak a fairwayen volt fű, mellette végig sziklák voltak.” Laci külön azt is megsúgta, hogy a sok kő miatt már a mandiner golf bevezetésén gondolkodott.
De ha már az oktatásnál tartunk: ugyanúgy, mint eddig minden évben, Laci idén is a hajógyári-szigeti Golftanyán folytatja edzői tevékenységét. Továbbra is a hajógyári csapat tagjaként szeretne minél több tehetséges golfozót adni Magyarországnak. És az idei edzőtáborozásból levont tapasztalatok nyomán, Laci valószínűleg edzőtábort is fog szervezni a mind dizájnban, mind komfortban megújult Golftanyán.
Az interjú végén, teljesen más témában még megkérdeztük az élet császárát, igaz-e, hogy a táplálkozásának megreformálásán gondolkodik. „Szendi Gábor könyvét olvasom éppen a paleolit táplálkozásról, de nem hiszem, hogy át fogok térni erre az étrendre.” – válaszolt őszintén az edző. No igen, akit szeretnek a tanítványai, az miért változtasson taktikát?


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés