Betegen Szingapúrban

A magyar kontingens hazaérkezett Szingapúrból. Két hetes missziójuk nem volt olyan sikeres, mint ahogy számítottuk. Főleg talán Zilahy Csaba alakítására lehet mondani: még az ág is húzta.

A magyar kontingens hazaérkezett Szingapúrból. Két hetes missziójuk nem volt olyan sikeres, mint ahogy számítottuk. Főleg talán Zilahy Csaba alakítására lehet mondani: még az ág is húzta.

Zilahy Csaba gyakorlatilag 5 hónapig egyfolytában golfozott (legutóbbi interjúnk), hogy a BMW verseny szingapúri döntőjére csúcsformába kerüljön. Sajnos az univerzum más sorsot jelölt ki a számára. Csaba egész útja során erős megfázással küszködött, ami beárnyékolta még a legnapsütésesebb órákat is, és a versenyre is rányomta a bélyegét.

„A gyakorlás még jól ment. Bár az az elején kiderült, hogy életem egyik legnehezebb pályájával állok szemben, akkor még nem ment olyan rosszul a játék, mint a versenyen. Az első gyakorlásunk alkalmával az első néhány lyukat, szinte vigyorogva jártam végig. Mindig arra gondoltam, hogy ez az a hely, ahol azelőtt csak a legnagyobbakat, köztük például Phil Mickelsont láttam golfozni, és most én sétálgathatok ott, ahol ők szoktak.” Sajnos a versenyre Csaba megfázása még jobban kijött, ami semmire sem volt jó hatással. „Az első 9 lyukat nagyon elrontottam. Aztán kezdtem összeszedni magam, de így is 5 dupla boogie-t ütöttem az első 18 szakaszon. Nem is éreztem magamat jól játék közben. A második napon viszont már 79-et ütöttem.” A cut sajnos így sem sikerült, tehetjük hozzá szomorúan. Összesen 4 ütésen múlt. Mondjuk, lehet ez nem csak Csaba hibája. „Kicsit szubjektíven számolták a verseny előtt a hendikepet. Ezen a pályán nekem 8-asnak kellett volna lennem, ehelyett 4-essel játszottam. De nem panaszkodtunk. Nem lett volna szép leállni vitatkozni a rendezőkkel.”

És hogy ment a társaknak? – kértük ki Csaba véleményét Koós János, és Csíkos Boglárka teljesítményéről is. „Janinak sem ment annyira. Ő is kicsit nehézkesen játszott. Nem úgy Boglárka, aki bejutott volna a legjobb 10-be is, ha a nagy kavarodásban nem felejti el aláírni a scorekártyáját. Így őt pechére sajnos kizárták a versenyből. Egyébként, játékon kívül is nagyon jó volt a hangulat. Jani, és Boglárka is a párjával érkezett, csak én voltam egyedül, de ezt nem éreztették velem. Jó volt a társaság.”

A hét folyamán a többi résztvevővel, tehát Csíkos Boglárkával, és Koós Jánossal is fogunk beszélgetni. Maradjatok tehát net, és főleg Hungarian Golf közelbe.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés