Drámai végjáték

Ismét egy drámai végjátékon vagyunk túl, és ezúttal a Doral volt a helyszíne a nagy csatározásoknak, ahol is Bubba Watson kezében ott volt a győzelem, de vasárnap teljesen összeomlott az első 9-en, és megindult a lejtőn. McIlroy óriási hajrát vágott le, de a kupa végül Justin Rose-hoz került.

 

 

 

 

Ismét egy drámai végjátékon vagyunk túl, és ezúttal a Doral volt a helyszíne a nagy csatározásoknak, ahol is Bubba Watson kezében ott volt a győzelem, de vasárnap teljesen összeomlott az első 9-en, és megindult a lejtőn. McIlroy óriási hajrát vágott le, de a kupa végül Justin Rose-hoz került.

Sokan talán legyintettek arra a csoportra, amely tagjainak összesen egy nyolcütéses hátrány kellett ledolgozniuk ahhoz, hogy odaérjenek a tabella élére. Nos, legyinteni lehet, de igazság szerint, a fiatal Rory McIlroy (aki szintén ezen klub tagja volt) tett róla, hogy emlékezzünk rá, hogy bizony ő a világelső, ennek értelmében pedig igenis oda kell figyelnünk rá (is). A 22 éves észak-ír golfozó óriási hajrát vágott le tegnap Floridában. Az első 9-en beütött három birdie-t, majd a fordulót követően érkezett ugyanebből még kettő, egy eagle, majd két bogey is belerondított az összképbe. McIlroy végül -14-gyel zárt, és most elkezdhetünk agyalni azon, hogy mi lett volna ha? Mi lett volna, ha a fiatal játékos a két bogey-ját par-ra teljesíti?

A helyzet ugyanis úgy állt, hogy a héten rendkívül jól játszó Bubba Watson vasárnapra elfogyott az erejével, és egy 74-es kört produkált, így kezdhetett is izgulni. Az őt követő Keegan Bradley is rendkívül rosszul játszott tegnap (75), így ő kidőlt a versenyből. Justin Rose viszont tartotta magát, bár azt nem gondolta, hogy a tegnapi 70-es ütésszáma végül elég lesz a győzelemhez, de így lett. Rose végül -16-nál állt meg a WGC-Cadillac Championship zárónapján, amit egyértelműen kiegyensúlyozott játékának köszönhetett. A friss győztes úgy nyilatkozott a verseny végén, hogy igyekezett mindent kontrollálni, amit csak lehetett, és amikor megtudta, hogy vezet, akkor igyekezett minél jobban kizárni a világot.

 

Az első helyet tehát az angol szerezte meg -16-os eredménnyel, a második pozícióba ütötte magát végül Bubba Watson, akinek -15 szerepelt a neve mellett, őt követi a nagyszerű végjátékot produkáló Rory McIlroy -14-gyel, majd pedig Charl Schwartzel és Peter Hanson következnek -13-mal. A nagy harcból egyébként idő előtt dőlt ki Tiger Woods, aki a 11-es szakasz után érezte, hogy valami nem stimmel. A korábbi világelső elmondta, hogy azért fejezte be idő előtt a tornát, mivel a bemelegítésnél már zsibbadást érzett a bal Achilles-ében, és ez egyszerűen nem akart javulni a verseny alatt, szóval jobbnak látta, ha inkább elgurul a kicsi kocsival. Jobb a békesség.

Megemlíthetjük még, hogy Luke Donald -12-vel zárta a versenyt, Graeme McDowell és Adam Scott végül -9-et írhatott fel magának, Zach Johnson -8-at, míg Martin Kaymer -7-et.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés