Westwood-on a világ szeme

Lee Westwood nagyon szépen menetel az idei Accenture Match Play Championshipen, ami egy kicsit neki is meglepetés lehet, hiszen karrierje során először jutott el ilyen sokáig ezen a tornán. Vajon ő lesz a befutó? Vagy Rory McIlroy, aki eddig minden ellenfelén, szinte könnyedén túllépett?

Lee Westwood nagyon szépen menetel az idei Accenture Match Play Championshipen, ami egy kicsit neki is meglepetés lehet, hiszen karrierje során először jutott el ilyen sokáig ezen a tornán. Vajon ő lesz a befutó? Vagy Rory McIlroy, aki eddig minden ellenfelén, szinte könnyedén túllépett?

Ismét eltelt egy nap az Accenture Match Play Championship tornán, ahol is kialakult a legjobb nyolc mezőnye, ahol már valóban a legszívósabb golfozók foglalnak helyet, illetve azok, akik nagyszerűen tudtak alkalmazkodni a pálya kihívásaihoz. Tegnap is voltak nagy összecsapások, kivételesen izgalmas partik, de a show-nak folytatódnia kell, és nemsokára itt van a döntő napja is.

 

Vasárnapig persze még sok van hátra, többek között a mai nap, ahol a játékosok valóban nagy lépést tehetnek majd a végső győzelem felé. A tegnapi napon Lee Westwood okosan és higgadtan játszva gyűrte le Nick Watney-t, aki számára pénteken véget ért a verseny. Az angol kivételes helyzetben van, ugyanis az eddigi részvételei során még soha nem jutott ilyen messzire ezen a versenyen. A korábbi világelső pénteken két birdie-vel alapozta meg a hangulatot, majd egy három birdie-ből álló sorozatot süllyesztett el, amivel szépen át is gyalogolt a célvonalon, mivelhogy Watney egyszerűen nem tudta felvenni a ritmust. Westwood így nyilatkozott a nap végén: „Te csak ki akarsz menni a pályára és olyan gyorsan megragadni a kellő momentumot, amilyen gyorsan csak lehet. És ennek egyetlen módja az, ha folyamatosan nyered a szakaszokat.”

A szakaszok megnyerésével Martin Lairdnek sem volt gondja, aki a mai napon Westwood-ot látja majd vendégül a pályán egy küzdelem elejéig. A skót honfitársát (Paul Lawrie) győzte le tegnap, mégpedig 3-1 arányban. Laird pénteken szintén két birdie-vel mutatkozott be, utána pedig már nem volt megállás. Úgy tűnik, a megállás szót a fiatal Rory McIlroy sem ismeri, aki eddig minden ellenfelén túljutott, legutóbb pedig Jiméneznek mutatta meg, hogy a fiatalos lendület mikre képes. McIlroy pénteken 3-1 arányban búcsúztatta a spanyolt, aki azért a verseny során olyan embereket ejtett ki, mint Sergio Garcia és Keegan Bradley. Az észak-ír fiatal azonban túl nagy falatnak bizonyult Jiménez számára. McIlroy-nak a mai napon Sang-Moon Bae-t kellene legyőznie ahhoz, hogy tovább tudjon menetelni a tornán. A dél-koreai tegnap, ugyan kicsit kicentizve, de túl tudott jutni John Sendenen, így nyereménye a kiválóan teljesítő McIlroy lesz.

A tegnapi napon Brandt Snedeker egyszerűen nem bírt ellenfelével, Peter Hansonnal, aki viszont elképesztő jól játszott tegnap. Sorra ütötte a birdie-ket, amit kollégája is elkerekedett szemekkel tudott csak követni. Hanson mai partnere az a Mark Wilson lesz, aki pénteken megállította a szépen menetelő Dustin Johnsont. Wilson is óriásit teljesített tegnap, szemben Johnsonnal, aki pénteken nem igazán tudott értékelhetőt mutatni. Abban tehát biztosak lehetünk, hogy a Wilson-Hanson duó nagyot fog ma küzdeni Arizonában.

Martin Kaymert végül Matt Kuchar állította meg, mivel az amerikai nagyszerűen használta ki jó formáját a pályán, míg Kaymer valóban nem tudott „felnőni” a feladathoz. Kuchar párja ma Hunter Mahan lesz, aki pénteken Steve Strickert múlta felül.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés