Áprilisban boxol Balzsay

Az öklöző bő két hónap múlva a korábbi bajnok Dimitri Sartison ellen őrizheti meg nagyközépsúlyú címét.

A hamburgi Universum megerősítette, hogy április 21-én a németországi Schwerinben bokszol legközelebb Balzsay Károly, a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka. A Boksz Világszövetség magyar vb-címvédője megegyezett német-kazah klubtársával a mérkőzésről, melynek létrejöttéhez az egyik feltétel az, hogy a vb-övet tavaly súlyos kézsérülése miatt elvesztő német Sartison most szombaton nyerjen a spanyol Carlos Caceido Vernaza ellen.

A 32 éves Balzsay - akinek édesapja, a korábbi szövetségi kapitány id. Balzsay Károly megerősítette a megállapodást - tavaly augusztusban Ukrajnában szerezte meg a Sartison sérülése miatt gazdátlanná vált címet, miután nagy csatában legyőzte a hazai Sztanyiszlav Kastanovot.

Az akkori 12 menetes csatáért ugyanakkor komoly árat kellett fizetnie, mert a második menetben erős ütést kapott a jobb fülére, és maradandó, 10-15 százalékos halláskárosodást szenvedett. Emellett hosszú ideje kialakult gerincsérve miatt sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán folytathatja-e bokszkarrierjét, orvosai azonban januárban engedélyezték az edzések megkezdését.

Balzsay 26 mérkőzést vívott eddig profiként, 24 győzelem mellett két veresége van. A WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt. A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, 28-at megnyert, csupán egyszer kapott ki. Mikkel Kessler verte meg, a tizenkettedik menetre nem bírta az iramot.

Forrás: SportGéza


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés