Hétvégi versenykörkép

 

Az ország minden táján tartottak versenyeket az október 19-20. közötti hétvégén, több nagyszabású versenysorozat is lezárult. Lássuk a részleteket.

 

SZOMBAT

"Apa-fia" Vajnóczki Gábor Emlékverseny

Az Old Lake versenynaptára nem lehet teljes a Vajnóczki Gábor Emlékverseny nélkül, amely egy igazi családi kikapcsolódást kínál 18 szakaszon, scramble játékformában. A legjobb bruttó eredmény a 66-ot ütő apa-fiú pároshoz, Garcon Gilles-hez és Garcon Nathanhoz fűződik. A legjobb nettó kettős a Szalay Attila – Szalay Mátyás tandem lett, a baráti versengés élén Nagy Károly és Somlyai Zoltán duója végzett. Somlyaiék 66-os score-ral zárták a 18 szakaszt, közte egy ötös birdie-sorozattal az első kilencen.

 

Bakony Kupa VIII

Nyolcadik, egyben utolsó állomásához érkezett idén a Bakony Kupa sorozat. A stableford verseny bruttó kategóriáját a rendező Forest Hills Golf Club szenior játékosa, Czanka Anita nyerte, a nettó kategória női győztese Hamarics Hajnalka lett, a férfiak között Bognár Balázs István került díjazásra, a szenior kategória élén a szuperszenior, Bartók Lajos végzett.

 

Greenkeeper Texas Scramble

Kisoroszi hagyományos szezonvégi versenyével, texas scramble formában hálálta meg greenkeeper csapata egész évben nyújtott fáradhatatlan és professzionális. A 32 párossal elrajtoló versenyt Nagy Gergely István és Nagy I. István kettőse nyerte, egy ütéssel Kisoroszi par 72-es száma alatt teljesítve. A nettó mezőny élén Andrejszki Tibor és Sándor Lajos végzett. A verseny különlegessége, hogy az MGC csapata, a versenyre befolyó összeggel fejezi ki köszönetét greenkeepereinek a szezon alatt elvégzett munkájukért.

 

20241021_greenkeeper.jpg

 

Race to Zala Springs V. - Finálé

86 résztvevővel rajtolt el a Zala Springs versenysorozata, a Race to Zala Springs utolsó fordulója, amelynek különleges lezárásáról a szenior Dr. Csepregi László és társai gondoskodtak. Csepregi mellett Rádonyi Kristóf és Elter Róbert is 77 ütéssel zárta a derbit, ám csak egy győztes lehetett. Csepregi 36 ütésből teljesítette a második féltávot, de Rádonyi itt is csupán egy ütéssel maradt el tőle. Szoros küzdelem után hirdettek győztest Zalacsányban.

 

VASÁRNAP

Birdland-Greenfield Golf Classic VI.- FINAL

Utolsó fordulójához érkezett vasárnap a Birdland népszerű versenysorozata a Golf Classic. A stroke play versenyt GC Lengenfeld szuperszenior versenyzője, Tar László nyerte 77 ütéssel, megelőzve a hazai környezetben játszó Bozsaky Márkot (82) és a Continental szuperszeniorját, Szalontai Istvánt (83).

 

Old Lake Férfinap Záróverseny

Az apa-fiú párosok után vasárnap az egyéni játékok kerültek terítékre az Öreg-tó partján, ahol az előző nap remeklő Garcon Nathan ismét megvillant. A Pannonia U16-os játékosa 74 ütéssel végzett a bruttó mezőny élén, négy ütéssel megelőzve a nettó „A” kategóriát megnyerő Bernhardt Tibort, a „B” kategória élére szintén U16-os játékos került a Highlandes Dean Benjamin személyében.

Garcon Nathan igazán eredményes hétvégét tudhat maga mögött, hiszen a szombati és vasárnapi siker mellett a Férfinap-sorozat összesített rangsorában és a nettó „A” rangsorban is sikerült az élen végeznie. A „B” tabellát Dean Benjamin nyerte.

 

Volvo Galéria Kupa

38 versenyző részvételével zajlott vasárnap a Volvo Galéria Kupa, a Continental 9 szakaszos, egyéni stableford versenye. A bruttó viadalt Roxas Rey nyerte, aki két birdie mellett egy bogey-val és egy duplával jelentkezett.

 

Zserbó Kupa 2024

18 szakaszos egyéni stableford versenyt rendeztek vasárnap a St. Lőrinc pályáján, ahol három vegyes kategória dobogósai mellett a bruttó elsőt díjazták, a hazai pályán játszó szenior, Harris Richard személyében.

 

20241021_zserbó1.jpg

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés