Nick Dunlap először nyert profiként és ezzel golftörténelmet írt

Néhány órával azután, hogy Xander Schauffele büszkén emelte a magasba az Open trófeáját a Royal Troonban, Nick Dunlap saját PGA Tour-győzelmét ünnepelte a Tahoe Mountain Clubban rendezett Barracuda Championshipen.

 

Dunlap januárban még amatőrként nyerte meg az American Express-t, most pedig újabb mérföldkővel büszkélkedhet: 2017 óta az első játékos, aki újoncként kétszer is nyert a PGA Touron, sőt immár ő az egyetlen játékos a Tour történetében, aki amatőrként és profiként is nyert egy szezonban.

 

„Soha nem gondoltam volna, hogy elérem mindezt, rendkívül megtisztelő!” - áradozott Dunlap. „Kicsit nehéz volt az AmEx után, az ember elveszti az önbizalmát, és azon tűnődik, hogy képes lesz-e még egyszer megcsinálni. Szerencsém van, mert enyém a legjobb csapat, ők támogatnak, hisznek bennem, és miattuk vagyok most itt!”

 

Dunlap szakmai pályafutása a küzdelem jegyében telt: a profiként töltött első hónapokban két kiemelt versenyen, Pebble Beach-en és Harbour Townon is az utolsó helyen végzett, és mindhárom major versenyén lemaradt a CUT-ról. Néhány hete a Rocket Mortgage Classicon végre megszerezte első top 10-es eredményét profiként. Lake Tahoe-ba a FedExCup kilencvenötödik helyezettjeként érkezett.

 

Dunlap jelenleg a legjobb hetven játékos között, a hatvanharmadik helyen szerepel, és már csak két verseny van hátra a rájátszás kezdetéig.

 

Hamarosan Minneapolisba repül, hogy részt vegyen a 3M Openen, ahová nem csupán a horgászbotját viszi magával (nemrég kezdett el ennek a hobbinak hódolni, hogy elterelje a gondolatait a golfról a versenyek után), hanem a legújabb trófeáját is!

 

Forrás: NBC Golf


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés