Jaczkovics Emma és Nagy Ármin az idei év amatőr bajnokai

Jaczkovics Emma (-4) meggyőző fölénnyel nyerte meg a 64. Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság nyílt és magyar női kategóriáját, együttállásban végezve az élen a nyílt férfi kategória győztesével, az osztrák David Ennsmannal. A férfiak versenyében Nagy Ármin (-2) playoffban szerezte meg a magyar bajnoki címet ifj. Sárközi Richárddal szemben. Ez történt a CUT után 72 főre szűkült mezőnyben a zárónapon a Pannonia Golf & Country Clubban.

 

Jaczkovics Emma az utóbbi két évben kétszer hódította el a magyar bajnoki címet, így idén a triplázásra készülhetett, és persze az első nyílt trófea elhódítására. 2024-ben mindkét cél teljesült, ráadásul stílusosan a teljes mezőny legjobb eredményével – holtversenyben az osztrák David Ennsmannal. A Golfiesta játékosa mindhárom nap kimagasló produkciót nyújtott, győzelmét azonban a második napjával (-4) alapozta meg, amelyet a fináléban kiegyensúlyozott játékkal, nullás kört hozva sikerült megőriznie. Az ezüstérem várományosa, az U14-es tehetség, Fedeli Laetitia már a második nap jelentős hátrányba került Jaczkovicshoz képest, így számára a vasárnap legfontosabb feladata pozíciója megtartása volt a feljavuló osztrák Hannah Mitterbergerrel szemben. Laeti a tornán hozott legjobb körével, even parral tartotta meg második helyét (összesített +9), egy ütéssel megelőzve a 73-at ütő Mitterbergert (összesített +10). A magyar bronzérmet Szautner Elena szerezte meg (összesített +15).

 

Női nyílt dobogó:

1 Jaczkovics Emma

2 Fedeli Laetitia

3 Hannah Mitterberger (Ausztria)

 

Női magyar dobogó:

1 Jaczkovics Emma

2 Fedeli Laetitia

3 Szautner Elena

 

A férfiaknál végig az egész torna során változott az erősorrend: kezdetben az osztrák David Ennsmann, ifj. Sárközi Richárd és az amerikai Ran Jeffrey Shaojié szerezte meg a vezetést, majd jött a 2022-es bajnok máltai Laurens Schulze-Döring brutális második köre, amivel a szlovén Leon Carral együttállásban az élre ugrott. Vasárnap a máltai és a szlovén egyaránt besült, míg Ennsmann újra felemelkedett, és -3-as körével elhódította a férfi nyílt bajnoki címet. Mellette Sárközi is nagyot hajrázott (-2), azonban két ütéssel elmaradt az osztrák sporttárstól. A játéknap nyerő embere Nagy Ármin lett, aki +3-mal kezdte a tornát, majd a folytatásban -1-gyel jött vissza a versenybe, és az utolsó napon nagyot küzdve -3-mal harcolta ki a playoffot a magyar bajnoki címért. A rájátszás első szakaszán Nagy második ütése a zászlótól 5 méterre, Sárközié 12 méterre ért földet, Ármin második puttja betalált, míg Sárközi kihagyta, így a PGCC versenyzőjét klubjában avatták 2024 magyar amatőr bajnokává. Závaczki Bálint -1-es összesített eredménnyel a magyar férfi mezőny harmadik helyét szerezte meg.

 

Férfi nyílt dobogó:

1 David Ennsmann (Ausztria)

2 Nagy Ármin

3 Sárközi Richárd

 

Férfi magyar dobogó:

1 Nagy Ármin

2 Sárközi Richárd

3 Závaczki Bálint

 

20240721_magyar_amatőr1.jpg

 

A hungolf.hu beszámolója nyomán

Képek: MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés