Osztrák és spanyol vezetés a döntő nap előtt

Szombaton folytatódott a HunTour második fordulja a Birdland Golf & Country Clubban. A férfiak mezőnyét továbbra is az osztrák Lehner Lorenz Jakob (71, 74), míg a nőkét a spanyol Labarga Julia (81, 80) vezeti. A nap legjobbjai Somogyi Bence és Novák Botond (73-73) voltak.

 

A HunTour forduló második napját erősen kezdte Lehner, aki bogeymentes első féltávot produkált – közte három birdie-vel –, így összességében már -4-ben állt. Igyekezett mellé felzárkózni az első napon 77-et játszó Závaczki Bálint is, akit a bogey-k ugyan nem kerültek el, szerencséjére a birdie-k is jöttek. Kezdésnek sorozatban kettő, és további három az 5-7. szakasz között. A -3-as első kilenc után azonban mindkét versenyzőnek meggyűlt a baja a hátsó kilenccel, Bálint és Jakob egyaránt 74-gyel jött le a pályáról.

 

Bár Lehner még két birdie-t írhatott be a hajrában, emellé két bogey, egy dupla és a 18-ason egy tripla is becsúszott, így a mínuszos rajt után nem tudta növelni előnyét, sőt kicsit közelebb engedte az őt üldözöket. Jelenleg +1-gyel várja az izgalmasnak ígérkező vasárnapi finálét. Mögötte maradt a sorrend: Nagy Ármin (+4) és a nap egyik legjobbja, Somogyi Bence (+5) sorakoznak fel a dobogós helyeken, Závaczki (+7) pedig a negyedik helyről fut neki a döntőnek.

 

A nők között a spanyol Labarga Julia és a Csikós Anna Lana között dőlhet el a forduló győztesének sorsa. A Can Cuyas golfozója eddig kézben tartja az eseményeket, 81 után 80-at játszott szombaton, így eggyel növelni tudta előnyét a Golfiesta versenyzőjével szemben, aki négy ütést javítva, ezúttal 81-et írt fel a score-lapjára. A harmadik helyen változott a sorrend: Movik Gabriella helyét dr. Erdei Éva vette át.

 

LIVE SCORE

 

Képek: hungolf.hu / MGSZ

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés