A klímatüntetés sem állhatta útját Scottie Scheffler győzelmének

Scottie Scheffler immár hatodik győzelmét aratta ebben a szezonban, amihez ezúttal drámai finálé is társult. A Travelers Championshipen klímatüntetők rohamozták meg a TPC River Highlands tizennyolcas szakaszát, ezután a közönség playoffot is láthatott.

 

Scheffler épp egy birdie-puttot készített elő a hetvenkettedik szakaszon, amikor egy tüntető berohant a mögötte lévő bunkerbe, mások pedig a greenre szaladtak, és vörös és fehér pornak tűnő anyagot szórtak a pályára.

  

 

A tiltakozók közül többen fehér pólót viseltek, amelyen a „Nincs golf egy halott bolygón” felirat szerepelt. Órákkal korábban Amszterdamban, a KLM Openen is zavargások törtek ki, amikor az Extinction Rebellion aktivistái leblokkolták a The International bejáratát.

 

A rendőrök gyorsan lekapcsolták a rendbontókat és eltávolították őket a greenről, Scheffler pedig egy imponáló birdie-vel jelezte, hogy nem zavarta meg az incidens. Tom Kim szintén birdie-t játszott, amivel rájátszásra kényszerítette riválisát. A 18-as lyukon lejátszott playoffban végül Scheffler aratott diadalt.

 

 

A világelső amerikai eredménye már csak azért is különleges, mert Arnold Palmer 1962-es szezonja óta ő az első golfozó, akinek még július előtt összejött a hat győzelem.

 

Forrás: RTÉ Sport
Fotó: Sky Sports

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés