Hajszál híján CUT

 

Bertényi Bencével és ifj. Sárközi Richárddal a soraiban rajtolt el szerdán az Amatőr Európa-bajnokság Dániában, amelynek 144 fős mezőny két nap játék után 96-ra csökkent. A CUT-ből épphogy kimaradt Bertényi (a 97. helyen zárt), de Sárközi számára is a csütörtök jelentette a végállomást.

 

Bertényi Bencének nagy esélye volt arra, hogy a világ egyik legerősebb amatőr versenyének harmadik napján is pályára lépjen, köszönhetően a +1-re (73) lejátszott első körnek. Bár a csütörtöki folytatásban a birdie-k száma csak eggyel maradt el a szerdaitól - szám szerint kettő -, emellett három bogey, két dupla és 11 par került a score kártyájára. Bence 78-as körével és +7-es összeredményével bizakodhatott, hogy akár beférhet a pénteki, 96-os mezőnybe, végül a 97. helyen zárva épphogy lemaradt a folytatásról. A Zala Springs versenyzője ezzel együtt is impozáns teljesítményt nyújtott Dániában.

 

Ahogy nagyot küzdött klubtársa, ifj. Sárközi Richárd is, akinek voltak jó periódusai (az első napon három birdie-t ütött a 12-15. szakasz között), végül két 81-es körrel félúton ő is kiszállt a versenyből.

 

Az Amatőr Európa-bajnokságot a Munich Golf Club játékosa, Tim Wiedmeyer vezeti, -7-es eredménnyel. Pénteken még egyszer szűkítik a mezőnyt, szombaton a legjobb hatvan játékossal zárul a torna, amelynek győztese indulási jogot szerez a The Openre is.

 

LIVE SCORE

 

Kép: TÁTRAI BÉLA

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés