Amikor a nézők a vesztesek

Lee Westwood, a LIV Golf Liga játékosa azt állítja, hogy a szurkolók a legnagyobb vesztesei a profi golf világában zajló folyamatos vitáknak.

 

A kétszeres Masters-győztes és a korábbi világelső golfozó ezen a héten a Newport Country Clubban vesz részt a US Senior Openen, ahol egy év késéssel debütál az ötven év feletti versenyzők megmérettetésén.

 

Az ötvenegy éves játékos a közelmúltban a Ryder Kupa egyik résztvevőjeként kapott meghívást a USGA által rendezett Senior Openre. Richard Bland szintén lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a bajnokságon, miután megnyerte a Senior PGA Championshipet.

 

Westwood szerint gondoskodniuk kell arról, hogy a legjobb játékosok gyakrabban játsszanak egymás ellen. A világhírű golfozó 2010-ben az első helyre emelkedett, miután az előző öt major versenyből négy alkalommal az első háromban végzett. Ezzel véget vetett Tiger Woods kétszáznyolcvanegy hétig tartó uralmának a világranglista élén, az angol származású golfozó ugyanis huszonkét héten át tartotta az első helyet. Bár még soha nem nyert majort, tucatnyi alkalommal végzett az első öt játékos között.

 

A PGA Tour szabályzata szerint a LIV golfozóknak utolsó szereplésük után egy évet kell várniuk, hogy PGA Tour- vagy PGA Tour Champions-versenyeken játszhassanak.

 

Emellett a European Tour 850 000 fontra büntette Westwoodot, aki kedden megismételte, hogy nem áll szándékában kifizetni a büntetést.

 

„A Champions Tour számomra azért fontos, mert az emberek az elmúlt harminc-negyven évben láttak engem és más srácokat itt játszani, kapcsolatokat építettek ki ezekkel a játékosokkal, és láttak minket játékosként és emberként fejlődni.”

 

Westwood a harmadik helyen végzett a múlt heti LIV versenyen Nashville-ben - ez volt a legjobb eredménye a szezonban. Azt mondta, nem érezte úgy, hogy Newportban erős teljesítményre lenne szüksége ahhoz, hogy kiemelkedő eredményt érjen el.

 

„Az emberek azt mondják, nagyszerű, hogy Richard és én ezen a versenyen játszunk!" - nyilatkozta Westwood, hozzátéve, hogy szerinte a LIV játékosa, Bryson DeChambeau győzelme a US Open-en jót tett a sportágnak.

 

A LIV Golf League következő versenyére július 12. és 14. között kerül sor a Real Club Valderrama pályáján, a következő héten a Royal Troonban megrendezésre kerülő 152. Open előtt.

 

Forrás és fotó: Sky Sports

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés