Magyarok Európa elitklubjában

A hungolf.hu beharangozója

Ifj. Sárközi Richárd és Bertényi Bence fogja képviseli hazánkat Dániában, az Amatőr Európa-bajnokságon, ahol június 26-29. között, a kontinens 41 országának 144 legkiválóbb amatőr játékosa gyűlt össze.

 

Az egyéni kontinensbajnokságot 1986 óta a világ legerősebb amatőr versenyei közé sorolják, mely rendszeresen vonzza a legkiválóbb tehetségeket. Sárközi már tavaly is szép eredménnyel tért haza az észtországi Pärnu Bay Golf Links-ről, idén pedig a Zala Springs Golf Resort versenyzőjét, Bertényi Bencét is ott találjuk az Európai Golf Szövetség egyik legrangosabb bajnokságának mezőnyében. 

 

Bencéék ellenfele lesz a spanyol, Jose Luis Ballester is, aki címvédőként, egyetlen korábbi bajnokként, és a legmagasabban jegyzett európaiként nevezett a győztesnek járó, The Open indulási jogának megszerzéséért.

 

A torna helyszíne, a dán fővárostól 25 percre északra található The Scandinavian, amely 2010 óta két - rendszerint Európa top 50 klubja közé sorolt - Robert Trent Jones II által tervezett pályával büszkélkedhet. A hétvégén a festői, de technikás par 72-es The New Course várja majd a fiúkat. A négynapos stroke verseny lebonyolítása idén új elemet tartalmaz: a szervezők a harmadik körös CUT előtt egy köztes CUT-ot is beiktatnak, így a mezőny már a 36. szakaszt követően 96 versenyzőre szűkül.

 

Szurkoljunk együtt a magyar fiatalokért, a gyakorlónapokat követően Sárközi 13.03-kor, Bertényi 13.25-kor, kezd az első fordulóban!

 

LIVE SCORE


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés