Hetvenötödik próbálkozásra jött az első major siker

A dél-koreai Amy Yang nyerte a KPMG Women's PGA Championship-et, ezzel megszerezte élete első major címét.

 

A harmincnégy éves játékos két ütéssel az élen kezdte a döntő kört a seattle-i Sahalee Country Clubban, és a jó formája nem hagyta el az utolsó napon sem. A tizenötödik szakasz után már hét ütéssel vezetett, és annak ellenére, hogy a tizenhatoson bogey, majd azt követően egy dupla rontotta el a végjátékot, nem forgott veszélyben a siker. Yang -7-es összeredménnyel, három ütéssel honfitársa, Jin Young Ko, az amerikai Lilia Vu és a japán Miyu Yamashita előtt húzta be első major diadalát.

 

A dél-koreai golfozó korábban hetvennégy alkalommal próbált majort nyerni, mire a hetvenötödik alkalommal utolérte a siker. Utoljára Angela Stanford várt ilyen sokáig a győzelemre, amikor a hetvenhatodik versenyén, a 2018-as Evian Championship-en végre összejött a várva várt diadal.

 

„Nem találok szavakat!" – nyilatkozta a meghatódott Yang, aki 2012-ben és 2015-ben második volt a US Women's Open-en.

 

„Kételkedtem abban, hogy valaha is képes leszek majort nyerni, mielőtt visszavonulok, ezért nagyon hálás és kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy végül sikerült! Mind a négy nap kemény volt, de egész héten a tudásom legjavát nyújtottam, ezért bíztam benne, hogy nem távozom üres kézzel!"

 

Forrás: BBC Sport
Fotó: LPGA

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés