Idén is felveszik a kis kesztyűt a junior versenyzők

 

Idén harmadszor rajtol el az Elite Sport Club Balaton Golf Kids' Tour versenysorozat, és várhatóan egyre több ütőképes junior játékost vonz az elütőkre. A Magyar Golf Szövetség versenyei mellett egyedülálló sorozat több, mint egymillió forintos összdíjazásával is kiemelkedő sportesemény a junior golf világában. Lássuk, mit hoz idén a régi és új versenyzők számára – a szervezővel, Baranyai Róbert golf edzővel beszélgettünk.

 

A junior versenysorozat két évének tapasztalatai után hogyan indulsz neki az idei szezonnak?

Bizakodóan és pozitívan. Több, mint negyven juniornak küldök közvetlenül meghívást a versenyre, tudva persze az előző két év tapasztalataiból, hogy különböző programok, családi események, utazások, betegségek, sérülések, vagy halaszthatatlan iskolai programok miatt egy alkalomra húsz főnél többet nem igazán sikerül toborozni. Örülnék annak, ha idén mégis sikerülne – legalább egy verseny erejéig – elérni a harminc fős indulói létszámot. A versenysorozatot ebben az évben is nagy értékben támogatja Nagy László személyében az Elite Sport Club, úgyhogy idén sem lesz hiány nagy értékű díjakban, nyereményekben. A versenykiírás elérhető a Golfigo rendszerében és a honlapomon, a www.baranyaigolf.hu megújult oldalain, valamint ezeken keresztül lehet a nevezéseket is leadni a versenyekre. Az első forduló június 27-én lesz, ezt követően minden további verseny csütörtöki napra esik: július 11-re, 18-ra, augusztus 8-ra, a záró fordulót pedig október 24-re tervezzük. A nevezési határidő pedig minden versenynap esetében a startot megelőző kedd, tehát két nappal előtte, este 18 óra.

 

Készülsz -e valami újdonsággal, változtatással a versenyek kapcsán?

Télen és a szezonban is szoktam személyesen vagy e-mailes levelezés formájában konzultálni a szülőkkel, hogy megtudjam, ők milyen változtatásokat javasolnak a versenysorozatban. Ennek eredményeképpen arra jutottunk, hogy az idei évtől, a kupák és az érmek mellett, a díjazottak minden fordulón kapni fognak valamilyen tárgyi jutalmat is. Ezen kívül, azok, akik nem lesznek helyezettek, azaz nem kerülnek be a kategóriájukban az első három közé, szintén kapni fognak oklevelet. Ezen kívül, kicsit kiszélesítettem az idősebb juniorok kategóriáját, U14-17 korcsoportra, hogy nagyobb létszámú és szorosabb lehessen a verseny. Ugyanis ezt is átbeszéltük a szülőkkel, hogy jobb volna egy-egy kategóriában több induló, hogy a gyerekek számára még élvezetesebb legyen megmérettetés és izgalmasabb a játék.

 

Hogy látod, várják már a korábbi résztvevők a versenyeket? Bővül a junior versenyzők tábora?

Igen, már többen is mondták, hogy várják a versenysorozatot. Vannak, természetesen, újak is, akik tavaly vagy idén kezdtek el golfozni. Persze, nem minden gyerek szeretne versenyezni, legalábbis még nem érzi úgy, vagy egyszerűen még nincs azon a szinten, hogy versenyeken induljon. Ők egy széles táborát jelentik a junior golfozóimnak, vannak jó páran. Ki tudja, mikor változik úgy a gondolkodásuk vagy a hozzáállásuk, hogy azt mondják majd: „igen, megjött a kedvem a versenyekhez.”?

 

Mit tanácsolnál nekik a felkészülésben egy sikeres versenysorozathoz?

Mindenekelőtt azt, hogy legyenek kitartóak. Igyekezzenek minél több tudatosságot és koncentrációt belevinni az edzéseikbe és a gyakorlásba. Ugyanis az nagyon fontos, hogy tudják, mit miért csinálnak a gyakorlás alatt, és ehhez kell még a megfelelő koncentráció. Így, ha tudatosan állnak az ütéseikhez, minden egyes rossz ütéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több jó ütésük legyen a jövőben.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés