Egy sas segítette Hannah Green sikerét

Sikeres címvédés a JM Eagle LA Bajnokságon

Hannah Green vasárnap zsinórban másodszor nyerte meg az LPGA Tour JM Eagle LA Championshipet a Whilshire Country Clubban.

 

Egy évvel azután, hogy a verseny utolsó szakaszán hét méterről birdie-t ütött, és a rájátszás második szakaszán győzött, az ausztrál Hannah Green megszerezte ötödik LPGA Tour-győzelmét, és idei második győzelmét.

 

Green 66-os eredménnyel zárt, és három ütéssel verte meg Maja Starkot. A huszonhét éves játékos, aki a múlt hónap elején Szingapúrban is a dobogó tetején állt, -12-es eredménnyel (272) végzett a Poa annua göröngyös greenekkel tarkított pályáján.

 

Hannah Green egy gyönyörű chip-in birdie-vel remekelt a kulcsfontosságú par-3-as, tizenkettes szakaszon, majd egy közel kétméteres birdie-puttot ütött a par-5-ös tizenhármas szakaszon. Miután a svéd Stark a par-4-es tizenhatoson bogey-t ütött, Green a tizenharmadik szakasz széléről hét méterről eagle-t szerzett, és ezzel négy ütés előnyre tett szert, majd a tizenhatoson ütött pompás birdie-jével -5-ös eredményt ért el.

 

„Imádom a tizenhármas szakaszt, és a tizenötösön is remekül boldogultam! Az eagle, amit ütöttem, megpecsételte a játék sorsát!" – mesélte izgatottan Green.

 

Stark 68-as eredménnyel zárt. A huszonnégy éves játékos a múlt héten Houstonban és a Chevron Championshipen is második helyezést ért el, két ütéssel lemaradva az első helyen álló Nelly Korda mögött az év első major versenyén.

 

Hae Ran Ryu (69) -6-al a harmadik helyet szerezte meg magának, őt dél-koreai társai, Jin Young Ko (67) és Jin Hee Im (72) követték, mindannyian -5-ös eredményt könyvelhettek el.

 

Grace Kim, aki a 64-es és 66-os nyitó körök után négy ütéssel vezetett a hétvégén, és a harmadik körös 76-os forduló után holtversenyben vezetett Greennel, 77-es eredménnyel a huszonötödik helyen végzett -1-gyel. Az utolsó két napon nem tudott birdie-t ütni.

 

Korda hétfőn visszalépett a Los Angelesben megrendezett versenytől.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés