Dupla vagy semmi

A profi játékosok között versenyző Csányi Olivérrel a késő tavasszal sorra kerülő golftornákról, valamint a helyes puttolás és a pályastratégia fontosságáról beszélgettünk az Ausztriában zajló, Haugschlag NÖ Open előtt.

 

Hogy halad az idény, mi az, amiben úgy érzed, még fejlődnöd kell?

A puttok gyakorlására kiemelt hangsúlyt fektetek, elővettem a régi putteremet és elkezdtem gyakorolni a pályajátékot. Az utóbbi időben gyakran előfordult, hogy bár jól ütöttem a labdát, nem tudtam kiemelkedő score-t elérni. A pályastratégia gyakorlásával jelentősen javult a helyzet, sokkal előnyösebb döntéseket hoztam, és így a legutóbbi edzések alkalmával már -2-es, -3-as eredményeket értem el a Pannonián. Megfigyeltem, hogy a profi golfozók jóval agresszívabban játszanak, mint az amatőrök, legtöbbször dupla vagy semmire mennek. Egy idő után azonban könnyű átesni a ló túloldalára, ahogyan ez velem is történt, így most arra törekszem, hogy a túlzott hevességből fakadó rossz döntéseket minimalizáljam. Most már nem célom az, hogy minden szakaszon birdie-t üssek, ugyanakkor az sem, hogy drasztikusan visszavegyek a játékomból, gyáva golffal ugyanis nem lehet nyerni!

 

Hogyan sikerült javítanod a puttolási technikádon?

Az egyiptomi versenyek után sajnos elvesztettem a bizalmamat a régi putteremben, ugyanis azon kaptam magam, hogy nyesem a labdát. Bár a break-eket is jól olvastam, nem feltétlenül tudtam irányban megütni, nem tökéletesen gurult le a labda az ütőfejről. Most ismét a régi ütőmet, a mallet putteremet használom, amelynek nagyobb a feje, és amellyel sokkal egyszerűbb az irányt megtartani, tehát sokkal egyenesebben indulnak el a puttok. Azt is pontosan érzem, ha nem a helyén, hanem a sarkán ül a putter. Ezért, ha jó olvasom a break-eket és ráérzek a megfelelő tempóra, nagyobb eséllyel ütöm be a nehezebb, három-négyméteres puttokat! Az utóbbi két hétben heti öt-hat alkalommal edzettem a Pannonia Golf Club pályáján, ebből három órát a puttolás gyakorlásának szenteltem.   

 

Mi a zsúfolt versenynaptárad következő állomása?

Haugschlag után egy hetet itthon töltök, ezt követően visszatérek Ausztriába, ahol május elején részt veszek a Raiffeisen Pro Golf Touron!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés