Novák Botond győzelmét hozta 2024 első ranglistaversenye

A hungolf.hu híre

Rekordszámú, 112 nevezővel kezdődött el a 2024-es szövetségi ranglistaverseny szezon. A Pannonia Golf & Counry Clubban, április 20-án rendezett Kreinbacher Golf Kupa Novák Botond (75) győzelmét hozta.

 

Immár hagyományosnak tekinthető, hogy a Pannonia Golf & Country Clubban nyílik a szövetségi ranglistaverseny naptár. A Kreinbacher Golf Kupa - a tavalyi rekordnak számító mid-amatőr ranglistaversenyhez hasonlóan-, 112 golfozót vonzott, az indulók közel negyedében single hendikepest.

 

A szezon első ranglistaversenye elsősorban a pálya előnyeit élvező Pannonia versenyzők számára mutatkozott csábítónak, hiszen a teljes játékjoggal rendelkező klubtagok több mint 70%-os nevezési díjkedvezményt élvezhettek, így nem meglepő, hogy a mezőny negyedét a rendező klub tagsága adta.

 

Az erőviszonyok azonban mégis a Zala Springs Golf Resort ifjú tehetsége, Novák Botond javára dőltek el. Nováknak ugyan nehezebben indult az első kilenc szakasz, +3-al fordult, a hátsó kilencet azonban már par-ra sikerült hoznia, így egy ütéssel Meznerics Gergely (76) előtt, Novák Botond (75) a szezon első ranglistaversenyének aranyérmese.

 

Forrás: MGSZ / hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés