„Most jön a fekete leves…”

Az V. Nyílt Magyar Winter Cup bruttó győztesével, Ifj. Sárközi Richárddal a zalacsányi megmérettetés tanulságos pillanatairól és a folytatásról beszélgettünk.

 

Először is gratulálunk a címvédéshez! Hogyan értékelnéd a Winter Cup-on nyújtott teljesítményedet?

Összességében elégedett vagyok, hiszen győzelmet arattam, ennek ellenére úgy gondolom, lehetett volna jobb a játékom. A puttolás terén sajnos nem jeleskedtem a hétvégén, azonban a fa-, a vasütéseim és a drive-jaim kiválóan sikerültek és ez örömmel tölt el!

 

Minek köszönhető a Zalacsányban látott kiegyensúlyozott játék?

Mindent megtettem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Esténként időben lefeküdtem, végigcsináltam a szokásos rutint, a nyújtógyakorlatokat, majd másnap felkeltem, és attól a pillanattól fogva, hogy kiléptem a hotelből, egészen az adott versenykör végéig csakis a golfra fókuszáltam, az adott kör végéig senkihez sem szóltam, csak a labdára koncentráltam. Természetesen láttam a flight-társaim játékát, de nem kísértem figyelemmel a score-jukat. Arra törekedtem, hogy kizárjak minden külső tényezőt, így semmi sem zavarhatta meg a koncentrációmat. Ha dicsérték az ütéseimet, nem reagáltam, úgy tettem, mintha ott sem lettem volna, csak akkor szóltam a többi golfozóhoz, ha valamit meg kellett beszélnünk vagy a labdát kerestük. A verseny vége felé rápillantottam a live score-ra, de a tizenhetes szakasz után már tudtam, hogy ha egy par-ral lejövök, enyém a győzelem.    

 

Mi a következő állomás?

Két hét múlva részt veszek a szlovákiai Sedin Golf Resortban megrendezésre kerülő ranglistaversenyen. Ezután jön csak a fekete leves, ugyanis a Pro Golf Tour-on, az Alp Tour-on, az Európa Bajnokságon és a British Open-en is elindulok. Ez utóbbi versenyen az idei szezonban valószínűleg csak amatőr szinten veszek részt, de így is óriási a tét, hiszen ez a világ egyik legjelentősebb golftornája! 

 

20240417_sárközi1.jpg

 

Fotó: Tátrai Béla


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés