Ötkarikás golf

A hungolf.hu híre

Felgyulladt az olimpiai láng, és pontosan 100 nap múlva, több mint 10000 sportoló részvételével kezdődnek a 33. Nyári Olimpiai Játékok Párizsban. A golfversenyeket augusztus 1. és 10. között, a Le Golf National pályáin rendezik.

 

Az évszázad legkiemelkedőbb eseményének, a 16 napos extravagáns sportfesztiválnak a Fények Városa ad otthont július 27. és augusztus 11. között. A „Games Wide Open” szlogennek megfelelően, az első olyan megnyitó ünnepségére kerül majd sor július 26-án, amelyet először rendeznek stadionon kívül. A tervek ambiciózusak, a 3,5 mérföldes hajós felvonulást a Szajna mentén közel 325 000 néző követheti majd. A 32 sportág, 329 versenyszámai – amelyeknek több tucat helyszín ad otthont Párizsban és 16 francia városban - várhatóan szintén nagy tömegek előtt zajlanak.

 

A golf közel 100 év kihagyás után, a 2016-os nyári játékokon térhetett vissza az olimpiai palettára. A férfiak augusztus 1. és 4., valamint a nők augusztus 7. és 10. között zajló stroke play versenyére nemenként 60 játékos szerezhet kvalifikációt a hivatalos férfi profi világranglistán, illetve a női Rolex ranglistán elért pozíció alapján. Az olimpiai mezőnybe országonként legfeljebb négy golfozó kerülhet be a világranglista top 15 játékosa közül, ezenkívül nemzetenként legfeljebb két játékos kvalifikálhat. A férfiaknál június 17-én, a US Open-en zárul a selejtező; a nőknél június 24-én, a KPMG Women’s PGA-t követően. Az olimpiai golfversenyeket az olimpiai falutól 41 kilométerre fekvő Saint-Quentin-en-Yvelines-ben, az 1991 óta többször felújított Le Golf Nationalban rendezik, amely 2018-ban a Ryder Kupának adott helyszínt. A 2016-os nyári játékokon Justin Rose (GBR) és Inbee Park (KOR) nyakába került az aranyérem, a járvány miatt halasztott tokiói ötkarikás játékokon Xander Schauffele (USA) és Nelly Korda (USA) állhatott a dobogó legfelső fokára.

 

Forrás: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés