„Rengeteg gyakorlás és még több játék”

Gratzl Ferenccel a spanyol edzőtáborról, a helyes ütések titkáról és a szezon nagy kihívásairól beszélgettünk. 

 

Milyen élményekkel tértél haza Szigeti Csaba spanyolországi edzőtáborából?

Úgy gondolom, a hatékony felkészülés receptje: rengeteg gyakorlás és még több játék. Ebből a szempontból a tábor fantasztikus volt! Hét nap, hétszer tizennyolc szakasz, és range-ezés, megállás nélkül. Ezt a jól bevált menetrendet követtük és örömmel mondhatom, hogy remek hangulatban telt a kint eltöltött idő!

 

Kikkel játszottál együtt?

Dr. Kovács Hedviggel és Dr. Borbás Gyulával, később Tóth Zoltán, másnéven „Totti”, majd Horváth Joe is csatlakozott hozzánk.

 

Mi az, amire az edzőtáborban különösen nagy hangsúlyt helyzetél?

Amint arra már több golfozó is rámutatott, a vasütéseim pontosak és finomak, ugyanakkor kissé rögzítettek is, hiszen visszafogott stílusban játszom, agresszió nélkül. Ezért fontosnak tartom, hogy gyakoroljam a rövidjátékot, és ha egy kicsit még csiszolom a harminc-ötven méteres ütéseimet, akkor egész tűrhető teljesítményt nyújtok majd idén! 

 

Milyen tervekkel vágsz neki az idei szezonnak?

Tavaly nem mutattam fel kiugró eredményeket, idén viszont nagy reményekkel indulok, és már azt is biztosan tudom, hogy sokkal többet fogok tudni játszani, mint 2023-ban! A sok felkészülés várhatóan lényegesen jobb score-okat eredményez majd.   

 

Mit gondolsz, mennyivel lehet megnyerni az idei Szenior Bajnokságot?

Véleményem szerint +8-cal vagy +10-zel már meg lehet nyerni az összesített versenyt.

 

Melyik tornával indítod a 2024-es szezont?

Először a Tatán megrendezésre kerülő Húsvét Kupán játszom, amelyre úgy tudom, eddig ötvennégyen neveztek. Már alig várom az év első kihívását és bízom benne, hogy idén csodás eredményeim lesznek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés