Alakul az amerikai csapat a Solheim Kupára

 

 

Stacy Lewis, a Team USA csapatkapitánya négy alkapitányt nevezett ki a 2024-es Európa elleni küzdelemre. Morgan Pressel, Angela Stanford, Paula Creamer és Brittany Lincicome alkapitányként tevékenykedik majd Lewis mellett a szeptemberi tornán. A Team USA szeretné legyőzni a Team Europe-ot és ismét megnyerni a Solheim Kupát, amelyre 2017 óta nem volt példa.

 

Stacy Lewis, az USA csapatkapitánya, Morgan Presselt, Angela Stanfordot, Paula Creamert és Brittany Lincicome-ot nevezte ki segítőinek az idei Solheim Kupára.

 

A tengerentúli golf legígéretesebb női játékosaiból álló kvartett ádáz küzdelmet folytat majd a győzelemért a virginiai Robert Trent Jones Golf Club pályáján, miután a tavalyi, Finca Cortesinben rendezett viadal drámai küzdelem után 14-14-es döntetlennel ért véget - elsőként a versenysorozat történetében.

 

Pressel és Stanford, akik 2023-ban a háttércsapat tagjai voltak, és Lewis négy Solheim Kupa-szerepléséből háromban is szerepeltek, idén visszatérnek a kapitányhelyettesi szerepkörbe, míg Creamer és Lincicome először vállalják ezt a szerepet.

 

Lewis mindössze az ötödik olyan nő, aki már két vagy több alkalommal is vezette az amerikai csapatot a legendás versenysorozat eseményein: a harminckilenc éves játékos szeretné, ha a 2017-es siker megismétlődne és hazája ismét győzelmet arathatna a női Ryder Kupán.

 

Creamer, aki egymás után hétszer is játszott a Solheim Kupán, így nyilatkozott: „Amikor Stacy [Lewis] megkért, hogy legyek a csapat tagja, nem tudtam elég gyorsan igent mondani. A hét Solheim Kupa-szereplésem karrierem legszebb emlékei közé tartozik, és alig várom, hogy még több emléket szerezzek, és ismét együtt dolgozhassak Stacey-vel!”

 

Forrás: Sky Sports

Fotó: David Cannon


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés