Kikapott a franciáktól a férfi vízilabda-válogatott

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott óriási meglepetésre 11-10-re kikapott a francia csapattól a dohai világbajnokság keddi negyeddöntőjében.

 

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese már négygólos előnyben is volt, a rivális azonban a negyedik negyed végére kiegyenlített és az öt góllal záró Thomas Vernoux 3 másodperccel a vége előtt lőtt találatával diadalmaskodott.

 

"A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat" - nyilatkozta Varga Zsolt a dohai összecsapást követően.

 

A szakember elmondta, a játékosok támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, hozzátéve, hogy ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték.

 

Varga Zsolt csapata védelmében kiemelte, a két hét felkészülés után - ezt megelőzően egy megfiatalított keret játszott a januári horvátországi Európa-bajnokságon - benne volt, hogy nem lesznek jó játékformában időben:

 

"Ez benne volt a pakliban, de bíztam benne, hogy a csoportmérkőzések végére megfelelő formába tudunk kerülni." A szakember kiemelte, az ehhez hasonló pofonokra szükség van, de persze nem egy világversenyen: "tavaly a világbajnokság előtt a világkupán volt olyan vereségünk, ami után ki tudtuk javítani a hibákat és a helyükre kerültek a dolgok. Biztos vagyok benne, ha még két hétig tartana a vb, akkor kijavítanák a hibákat".


A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

 

Forrás: MTI 

Kép: MTI/Kovács Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés