Egy korszak véget ért

Tiger Woods hétfőn bejelentette, hogy huszonhét év után elválnak útjaik a Nike-val. Woods köszönetet mondott a sportszergyártó óriáscég társalapítójának, Phil Knightnak, és a Twitteren közzétett üzenetében arra utalt, hogy „új fejezet” kezdődik életében.

 

"Több, mint huszonhét évvel ezelőtt volt szerencsém partnerséget kezdeni a világ egyik legikonikusabb márkájával. Az azóta eltelt napok annyi csodálatos pillanattal és emlékkel ajándékoztak meg, hogy a végtelenségig sorolhatnám őket. Phil Knight szenvedélye hozta össze ezt a partnerséget, ezért személyesen szeretnék köszönetet mondani neki, valamint a Nike alkalmazottainak és hihetetlen sportolóknak, akikkel az út során volt szerencsém együtt dolgozni. Az embereket bizonyára érdekli, hogy új fejezet kezdődik-e most az életemben. A válasz igen. Találkozunk Los Angelesben!"

 

A Nike a következő nyilatkozattal erősítette meg a korszak végét:

"Több, mint huszonhét éven át volt szerencsénk Tiger Woods, a világ egyik legnagyobb sportolójának partnereként dolgozni. Partnerségünk során az egész világgal együtt tanúi lehettünk annak, ahogyan Tiger nemcsak a golfsportot definiálta újra, hanem az egész sport számára áttörte a korlátokat. Láttuk, ahogy rekordokat állított fel, megkérdőjelezte a hagyományos gondolkodásmódot, és emberek nemzedékeit inspirálta világszerte. Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben."

 

Már régóta pletykálták, hogy ez a hosszú távú partnerség a 2013-ban aláírt tíz éves szerződéssel véget ér. Amikor a decemberi PNC Championshipen a Nike-val kapcsolatos terveiről kérdezték, Woods így válaszolt: „Még mindig az ő termékeiket viselem".

 

Woods 1996-os profivá válása óta valóban csak a Nike termékeiket viselte. Ezt a döntését a híres "Hello, World" sajtótájékoztatóján, a Greater Milwaukee Open-en való profi debütálása előtt jelentette be, Knight jelenlétében.

 

Woods akkor ötéves, 40 millió dolláros szerződést kötött, így már azelőtt is viselte a cég termékeit, mielőtt a karrierje felívelt, és részben a Nike-val kötött jövedelmező szerződéseinek köszönhette, hogy 2002-2011 között, egy évtizeden át a világ legjobban kereső sportolói közé tartozott.

 

Az évek során Woods számos Nike-reklámban szerepelt, és még több változatban viselte védjegyének számító piros pólóját. Woods állítólag azt tervezi, hogy a jövő hónapban a Genesis Invitationalon visszatér a PGA Tour mezőnyébe. Hogy mit fog viselni Los Angelesben, még nem derült ki.

 

Forrás: GolfDigest

Fotó: Gustavo Caballero


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés