Magabiztos előny a döntő nap előtt

Ismét változott az éllovas kiléte a Hero World Challenge-en, a Bahamákon, 20 világelső golfozó részvételével megrendezett tornán. DeChambeau elrontotta, Morikawa azonban szárnyalt és élre tört szombaton az Albany Golf Clubban. 

 

Bryson DeChambeau fantasztikus pénteki napját nemhogy nem sikerült megismételnie, de szabályosan elrontotta azt a harmadik körben. Igazi hullámvasút tornája van eddig az amerikainak, 10 hely javítás után a harmadik körben 8-at csúszott vissza, és immár a 9. pozícióban, a középmezőnyben várja a döntő napot. A hátránya az első helyhez képest 8 ütés, nagy szerencse kéne innen, hogy végül az első helyen végezzen.

Főleg úgy, hogy Collin Morikawa eddig csúcsformában játszik: egy viszonylag álmosabb kezdés (69) után pénteken 3, majd most ehhez képest 2 ütést javítva, 64-es eredménnyel tört az élre. Hibátlan -8-at játszott szombaton, magabiztosságát pedig jól mutatja a 3. szakaszon ütött eagle is. A friss házas és a European Tour (a mostani DP World Tour) Race to Dubai Bajnokságot megnyerő Morikawa kényelmes pozícióban, 5 ütés előnnyel (-18) várhatja a vasárnapi zárókört.

A második helyen továbbra is Brooks Koepka áll (-13). A torna során végig kiegyensúlyozottan versenyez, amivel kapcsolatban személetes adat, hogy szombaton, a 8-as szakaszon ütött duplájával pontosan annyi ütéshátrányt szedett össze, mint amennyit az első két nap során összesen. Azonban a fináléban még az eddigieknél is jobban kell játszania, hogy befoghassa honfitársát az élen.

Harmadik az amerikai Patric Reed és a norvég Viktor Hovland, mindketten öt helyet léptek felfelé a harmadik körben.

 

EREDMÉNYEK

 

Fotó: GolfChannel 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés