Magyar éremesőt hoztak a kajak-kenu vb vasárnap délelőtti döntői

 

A Honvéd 32 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakosa a gyengébb rajtot követően féltávnál második helyen haladt át. Azonban nem sikerült lehajráznia a szintén új-zélandi, a finálét végig vezető Aimee Fishert, így a tokiói játékokhoz hasonlóan ezúttal is ezüstérmet szerzett.

 

 

A férfi kenupárosok 500 méteres versenyében – amely immár olimpiai szám – az évek óta együtt készülő Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős a többi magyar egységgel ellentétben jól indította meg a hajóját az elején.

 

A 250-es ellenőrző pontnál a harmadik helyen voltak az olaszok és az oroszok mögött, majd nagyszerűen finiseltek, megelőzték a fáradó oroszokat, s bár az éllovast nem tudták beérni, megismételték két évvel ezelőtti, szegedi teljesítményüket, s ismét ezüstérmet szereztek.

 

Szintén második helyen végzett a férfi kettesek 500 méteres versenyszámában az idei vb-n három számot is vállaló, egyesben olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint győri klubtársával, Erdőssy Csabával.

 

A vb-n most debütáló női kenunégyes 500 méteres fináléjában magyar részről Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka ült hajóba. Az egység végül harmadikként ért célba.

 

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra alkotta női kajaknégyes az 500 méteres döntőjében a rajt után jelentős hátrányba került a Tokióban második fehéroroszokkal szemben, akik szinte kilőttek a rajtnál.

 

Féltávnál is ők vezettek, s bár Kozákék az utolsó 200-on mindent megtettek, végül nem tudták utolérni vetélytársaikat, s ezzel a nap negyedik magyar ezüstérmét szerezték meg.

 

A délelőtti programot a vegyes párosok 200 méteres versenyei zárták. A kenusoknál Korisánszky Dávid és Takács Kincső remekül teljesítve harmadikként ért be az oroszok és a lengyelek mögött.

 

Délután az 5000 méteres döntőket rendezték, ahol folytatódott a kitűnő magyar szereplés: a kenusoknál a nőknél Kisbán Zsófia ezüst-, a férfiaknál Adolf Balázs aranyérmet nyert ezen a távon, míg a kajakosoknál Kőhalmi Emese és Noé Bálint is győzött.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT 6 ARANNYAL, 8 EZÜSTTEL ÉS 4 BRONZZAL FÖLÉNYESEN NYERTE A VASÁRNAP ZÁRULT KOPPENHÁGAI KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG NEMZETEK KÖZÖTTI VERSENYÉT, S VÉGZETT AZ ÉREMTÁBLÁZAT ÉLÉN.

 

 

 

Forrás: Index

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés