Lőrincz az elődöntőben, a férfi pólóválogatott csoportharmadik

 

Az olimpia utolsó hete is megkezdődik, hétfőn már a kajak-kenusok is megkezdik szereplésüket Tokióban.

 

 

Jól indult a tokiói olimpia kajak-kenu versenye a magyarok számára, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egységből hat bejutott a keddi középfutamba. Ezeknek a számoknak szintén holnap rendezik majd a döntőjét is.

 

A férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában Péni István a 10., Pekler Zalán a 18. lett, nem jutottak döntőbe.

 

A kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában a világ- és Európa-bajnok, Londonban, 66 kilóban olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás egy meccset nyerve jutott be az elődöntőbe: a nyolcaddöntőből mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel marokkói ellenfele nem mérlegelt, majd a japán Jakubu Sohei ellen simán győzött. A 97 kilósok között Szőke Alex kikapott a negyeddöntőben, de van rá esély, hogy a vigaszágon folytathatja.

 

A franciák és az oroszok is nyertek a csoportkör utolsó meccsén női kézilabdában, így a saját kezében van a magyar csapat sorsa. Ha nyerünk a svédek ellen, ott leszünk a negyeddöntőben.
A férfi vízilabdázók akár a csoportelsőséget is kiharcolhatták volna az olaszok ellen, de az 5-5-ös döntetlen csak a harmadik helyhez volt elég.

Forrás és fotó: 24.hu

Fotó: Fred Lee/ Getty Images

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés