Visszahódította a Magyar Kupát a Veszprém

 

A Telekom Veszprém 28. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután 28-26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő utolsó mérkőzésén.

Az MTI tudósítása szerint mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb, mint tíz perc alatt két kiállítást kapott.

A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.

A második félidőt – kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett.

A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.

A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.

David Davis a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, természetesen nagyon boldog, hiszen ez az első kupagyőzelme a Veszprém vezetőedzőjeként, és azzal a céllal érkeztek a négyes tornára, hogy visszahódítsák a trófeát.

Forrás: 24.hu 

Kép: Illyés Tibor/MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés