Tele a versenynaptár

 

Marián Linda életének elválaszthatlan részét képezi a sportok szeretete: már gyermekkorától fogva a kosárlabdának, később a golfnak szentelte szabad perceit. A 2020-as évek számos sportolót kihívás elé állított, Lindát azonban a nehezebb időszak sem tántoríthatja el attól, hogy kitűzött célajit megvalósítsa.

 

Mesélj magadról egy kicsit!

Marián Linda vagyok, harmincnyolc éves, de belül még mindig nagyon fiatalnak érzem magam (nevet). Kilenc évesen kezdtem el golfozni, pontosabban szólva, akkor találkoztam először a golfsporttal. Mivel nyolc éves koromban kosárlabda versenysportoló, a BSE irányítója lettem, abba kellett hagynom a golfot, amit ezután egy ideig leginkább csak hobbiként űztem. Hat évvel ezelőtt, a squash kiegészítéseként kezdtem el ismét játszani. Egy évig edzettem Balogh Lászlóval, majd úgy éreztem, szeretnék versenyezni, mert hiányzott a versenysport az életemből, így kerültem át Sárközi Richárdhoz és vele már három éve dolgozom együtt. Úgy érzem, együttműködésünk egyre gyümölcsözőbb lesz, egyre nagyobb célokat tűzök ki magam elé, amelyeket el is érek.

 

Hogy értékeled a 2020-as évet a járványhelyzet fényében?

A golf szerves részét képezi az életemnek, ezért otthon is edzéssel telnek a napjaim. Nagy gondot fordítok a chippingre, a puttolásra, illetve a mentális felkészülésre. Sajnos szereztem egy komoly könyöksérülést, jelenleg egy egész apparátus küzd, hogy ez ne akadályozzon a játékban. 2019 rendkívül sikeres évnek bizonyult, a 2020-as szezont viszont arra használtam fel, hogy még több versenyrutint szerezzek. Megpróbálom az egészséges életmódot és a golfot olyan módon összehangolni, hogy edzeni tudjak. Számomra nagy kérdés volt, hogy kihagyjak-e fél évadot, vagy esetleg megpróbáljam szép lassan visszahozni a teljesítményem.

 

Erre az évre mit tervezel?

Nagy dolgok vannak tervben: az összes ranglistaversenyt beírtuk a naptárunkba. Minden évet úgy kezdünk Ricsivel, hogy összeírjuk a célkitűzéseinket. A versenynaptárunkban már olyan tornák szerepelnek, mint a Magyar Bajnokság, az Open, a Match Play, így gyakorlatilag október végéig teltházas vagyok. Úgy tűnik, a kezem sem hagy cserben: egy Terrier-féle ízületi és lágyrész-mobilizálásra járok, amelynek segítségével heti négy-öt edzésen is részt tudok venni.

 

Kép: Marián Linda


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés