Törölték a 2022-es bajnokságot Donald Trump golfpályáján

 

A négy leghíresebb nemzetközi, major golfbajnokság egyike, a PGA törölte a 2022-es versenynaptárából Donald Trump golfklubját, a New Jersey-i Bedminsterben található Trump National Golf Clubot. A szervezet igazgatósága négy nappal a washingtoni Capitoliumnál kitört zavargások után szavazott erről - írja a CNN.

 

"Világossá vált, hogy a bajnokság lebonyolítása Bedminsterben káros lenne az amerikai PGA-márka számára" - mondta Jim Richerson, a szervezet elnöke.

 

A Trump Organization erra azt közölte, hogy a rendezésről már megkötötték a megállapodást, így azt nincs joga felmondani a szervezetnek.

 

Pedig 2015-ben ez megtörtént. A PGA 6 éve törölte a Los Angeles-i Grand Slam tornát az elnök másik klubjában, a Trump National Los Angeles Golf Clubban, miután Trump sértő megjegyzéseket tette a mexikói bevándorlókra az elnökségért vívott kampányban.

 

A PGA azt nem közölte, hogy melyik helyszínen pótolják a 2022 májusában esedékes versenyt.

 

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek az amerikai törvényhozás épületéhez. A zavargásokban öten vesztették életüket.

 

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnökének vasárnap azt írta, hogy a képviselők hamarosan szavazni fognak egy határozatról, amelyben felszólítják Mike Pence alelnököt és a kormányzat tagjait, hogy a 25. alkotmány-kiegészítés alapján mentse fel hivatalából Donald Trump leköszönő elnököt, mielőtt kezdeményezné az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment).

 

Forrás: Hvg.hu

Kép: ABC News


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés