Futballünnepet, világsztárokat hoz Magyarországra az újabb magyar focicsoda

 

Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott drámai mérkőzést játszott az Izland elleni Eb-pótselejtezőn. Az északi csapat a meccs elején egy szerencsés góllal szerzett vezetést, ezt követően viszont magára talált a magyar csapat, és a második félidő nagy részében már uralta a mérkőzést. A végjáték drámaira sikerült, ugyanis az egyenlítésre egészen a 88. percig kellett várni, majd amikor már mindenki azt hitte, hogy jön a hosszabbítás, a 20 éves Szoboszlai Dominik a 92. percben egy elképesztően nagy góllal kilőtte az Eb-re a magyar csapatot, amely fennállása során először jutott ki egymás után két Európa-bajnokságra. A találkozó után Marco Rossi és a stábja megígérték, hogy megtanulnak magyarul, míg a csodagólt lövő Szoboszlai Dominik hirtelen azt sem tudta, mihez kezdjen örömében.

 

A magyarok a mennybe, az izlandiak a pokolba jutottak. Erik Hamrén, az izlandi válogatott svéd szövetségi kapitánya nagyon letörten, ugyanakkor rendkívül sportszerűen nyilatkozott a vereséget követően.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, ami azt hiszem érthető, hiszen öt percre voltunk az Eb-részvételtől.

 

A magyar válogatott tavaly ősszel egyenes ágon is kiharcolhatta volna az Európa-bajnoki szereplést, ehhez viszont az utolsó selejtezős fordulóban Cardiffban kellett volna győznie. Ez a feladat már alapból sem ígérkezett könnyűnek, azonban Marco Rossi lehetetlen helyzetben volt, ugyanis a találkozó előtt szinte a komplett védelem kidőlt. Az 57-szeres válogatott Kádár Tamás tavaly októberben két kapitális hibájával főszerepet vállalt a horvátok elleni háromgólos vereségben, ezt követően Marco Rossi nem nevezte a keretbe az azeriek elleni meccsre. A Dinamo Kijev védője október közepén izomsérülést szenvedett, és azt mondta Rossinak, hogy jelezni fogja, amikor meggyógyult. Ez nem történt meg, viszont a walesiek elleni meccs előtt már leült a kispadra csapata Sahtar Donyeck elleni bajnoki mérkőzésén, az olasz szakember pedig azóta nem hívta a nemzeti csapatba. Legutóbb azt mondta róla, nem érzi elég motiváltnak. Rajta kívül Korhut Mihály és Kleinheisler László eltiltás miatt nem léphettek pályára, míg a védelem vezére, az RB Leipzigben futballozó Willi Orbán térdsérülés miatt nem tarthatott a magyar válogatottal Cardiffba. Rossi végül a Gulácsi – Lovrencsics, Lang, Baráth, Nagy Zsolt összetételű védelmet küldte fel a pályára, de ezzel a csapattal a mieinknek esélye sem volt Cardiffban, így jöhetett a két pótselejtező, amelyre a magyar csapat a Nemzetek Ligáján keresztül harcolta ki a szereplést.

 

Forrás és kép: Origo Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés