Magyar-izlandi EB Pótselejtező

 

Az izlandi labdarúgás történetének anyagi szempontból legfontosabb mérkőzését játssza csütörtökön este Budapesten az északi ország válogatottja.

A ruv.is oldalon megjelent cikknek már a felütése is sokat mondó, hiszen úgy kezdődik, hogy példátlan időszak előtt áll az ország labdarúgása, miután az ország három csapata is karnyújtásnyira van attól, hogy világversenyen szerepeljen, ilyenre pedig korábban még soha nem volt példa. A férfi A-válogatott mellett a nők is nagyon jól állnak az Eb-selejtező csoportjukban, ahol, ha november végén idegenben győzni tudnak előbb Szlovákia, majd Magyarország ellen, akkor akár még közvetlenül is kijuthatnak a 2022-es Eb-re, de a pótselejtező már így is biztos, és a jövő évi U21-es Eb-re igyekvő csapat helyzete is több mint biztató.
A magyar válogatottra vár a feladat, hogy megállítsa az elszánt izlandiakat.

A fókuszban persze a nagy válogatott áll, amelyik a 2016-os bravúrt követő újabb Eb-szerepléssel valósággal megmentheti az izlandi focit. A kvalifikációval ugyanis mintegy 1,5 milliárd korona (kb. 3,3 milliárd forint) folyhat be az izlandi szövetséghez, amivel a csütörtöki meccs kiérdemelte az ország történetének legértékesebb találkozója címet.

"Nem csak arról van szó, hogy mennyi pénzt kereshetünk, hanem arról, hogy ez mennyire fontos manapság az izlandi focinak. Biztos vagyok benne, hogy ezt mindenki pontosan tudja – idézi a lap Björn Berg Gunnarssont, az Islandsbankí kutatási igazgatóját.

A válogatott sikere a klubok számára is fontos lehet, akik így a jövőben több pénzre számíthatnának a szövetségtől. A játékosok is megkapnák a maguk jutalmát, de az elemző szerint többen közülük a helyi vállalkozások megsegítésére fordítanák a kijutással megkeresett összeget.

Forrás: Origo Sport

Kép: Guide to Iceland


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés