Egy kedves partner csodákra képes

A Balaton Golf Club pályáján megrendezett, baráti hangulatú President Cup bruttó női kategóriájának aranyérmese, a 2008 óta Szigligeten élő zenész, Agnes Probst, férjével, Bernharddal együtt Nürnbergből érkezett hazánkba. Agnes egy rövid interjú keretében mesélt a versenyen szerzett benyomásairól.

 

 

Hogyan készült a Balatonudvari pályán lezajlott President Cup bajnokságra?

Az edzés során kiemelt figyelmet fordítottam a mentális felkészülésre. Megpróbáltam arra törekedni, hogy ne legyek ideges, mert az csak megzavarja a koncentrációmat. Egész egyszerűen meg kellett tanulnom, hogy a saját játékomra figyeljek és ne a többi versenyzőre összpontosítsak. Ez nem mindig egyszerű feladat. Általában az a célom, hogy a swingem tökéletes legyen, de a múlt hétvégi versenyen elhatároztam, hogy ezúttal ezt elengedem. Sokkal lényegesebb volt, hogy megőrizzem a nyugalmam.

 

Hogy érezte magát a versenyen?

Ez egy nagyon jó kérdés, mert számomra éppen a kellemes, derűs hangulat a legfontosabb egy versenyen. Már évekkel ezelőtt megfigyeltem, hogy ha a flighttársaim csendesek és nyugodtak, az a játékomra is pozitív hatással van. Egy kedves, kiegyensúlyozott partner csodákra képes. A President Cup során óriási szerencsém volt, mert olyan játéktársak vettek körül, akikkel minden helyzetben segítettük egymást. Az egyikük egy vietnámi származású hölgy, Thi Oanh Nguyen, akit mindannyian csak Lilynek hívtunk: ő lett a bruttó női kategória ezüstérmese. A másik kedves flight partnerem Bogár Miklós volt, aki a netto férfi kategóriában a bronzérmet nyerte el. Megmondom őszintén, kicsit meglepett ez a győzelem, mert úgy éreztem, nem a legjobb formámat hoztam. A pálya egyébként nagyszerű állapotban volt, a szervezők fantasztikus munkát végeztek. A díjátadó ceremóniával egybekötött bajnokságot egy ínycsiklandó közös vacsora és egy izgalmas tombola zárta, amelyen tucatnyi értékes ajándék talált gazdára. A férjem, Bernhard egy csomag golflabdát, jómagam pedig számos vouchert nyertem. Így a következő golfpálya, ahová ellátogatok, a Highland Golf Club lesz (nevet).

 

Mi volt a legnagyobb kihívás a küzdelem során?

Azzal tudtam a legnehezebben megbirkózni, hogy egy-egy nehezebb helyzetben is nyugodt tudjak maradni. A kiváló és segítőkész társaság azonban mindenért kárpótolt, így szerencsére az idegességem is hamar elszállt.

 

Milyen versenyeken láthatjuk legközelebb?

A hónap végén tartják a Szezonzáró Kupát Balatonudvariban, amelyen mindenképpen szeretnénk indulni a férjemmel. Nagy örömmel várom a Texas Scramble-versenyt, hiszen anyaklubunkban, a Balaton Golf Clubban játszhatunk együtt a legkedvesebb barátainkkal! Ez lesz egyúttal az utolsó verseny, amelyen az idén részt veszünk.

 

Kép: Agnes Probst


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés