Visszaküldte Pompejibe egy turista az általa ellopott kincseket

 

Tizenöt év után küldött vissza néhány ellopott régészeti kincset Pompejibe egy kanadai nő, aki azt állította, hogy a tárgyak el vannak átkozva, és balszerencsét hoztak rá az elmúlt másfél évtizedben.

 

 

A most 36 éves Nicole azt írta levelében, hogy az elmúlt években kétszer is átesett a mellrákon, kétoldali emlőeltávolító műtétet hajtottak végre rajta, valamint családja és ő maga is anyagi gondokkal küzd.

 

Jó emberek vagyunk, nem akarom továbbörökíteni ezt az átkot a családomra vagy a gyerekeimre"
- írta a nő, aki állítása szerint csupán a történelem egy darabját szerette volna annak idején hazavinni magával.

 

Pompejit és lakóit vulkáni hamu borította be a Vezúv 79-es kitörésekor és csak a 16. században fedezték fel az ókori romvárost. A lelőhely az egyik legkedveltebb turisztikai célpont Olaszországban, ám évek óta problémát jelent, hogy a látogatók szeretnek elemelni egy-két régészeti leletet a helyszínről.

 

Nicole levele mellett egy kanadai pár vallomása is hevert a csomagban, akik szintén 2005-ben jártak Pompejiben, és szintén nem üres kézzel távoztak. Őket ugyan nem üldözte a balszerencse az elmúlt években, de őszintén megbánták, hogy az elhunytak emlékét figyelmen kívül hagyva elloptak néhány követ a lelőhelyről.

 

Forrás: Origo.hu

Kép: Guidepompei.com

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
8
9
12
14
15
19
21
22
23
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés