Kezdődik a női Kézilabda Bajnokok Ligája szezon!

 

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a címvédő Győri Audi ETO KC csapatát tartja a legnagyobb esélyesnek a végső sikerre a szombaton rajtoló női Bajnokok Ligájában.

 

 

Az ötszörös BL-győztes győriek vezetik az EHF legfrissebb erősorrendjét, amelyben kitérnek arra, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző idény végén Kiss Éva és Kari Aalvik Grimsbö visszavonult, Bódi Bernadett (Budaörs) és Jana Knedliková (Vipers Kristiansand) pedig eligazolt.

 

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 37 meccsből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Ez a lenyűgöző széria 2018 januárja óta tart, ám intő jel lehet számukra, hogy a bajnokságban januárban kikaptak a Siófoktól, a nyári felkészülés során pedig a Ferencvárostól.

 

Minden bizonnyal a csoportbeosztás is kedvezni fog az ETO-nak, amely a könnyebb nyolcasba került. A Ferencváros az ötödik helyen szerepel az erősorrendben, ami némi meglepetés ahhoz képest, hogy 2016 és 2019 között mind a négy szezonban a negyeddöntőben esett ki a BL-ben, az idén pedig a középdöntőben búcsúzott.

 

A női BL-ben továbbra is 16 csapat szerepel, de a lebonyolítás változott, és a most következő évadtól a férfiakéval megegyező lesz: 14 fordulót követően mindkét nyolcas csoportból automatikusan a negyeddöntőbe jutnak az első és második helyezettek.

 

Idén a 14 fordulóból kilencet bonyolítanak le, amennyiben a koronavírus-járvány lehetővé teszi. November 22. után bő másfél hónapos szünet következik a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság miatt, a BL pedig január 9-én folytatódik majd.

 

Forrás: Origo Sport

Kép: Felvidék Ma


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés