Lehetőségek kapujában



Vu Peti magasra helyezte a lécet

Vu Péter, korosztályos kategóriájának meghatározó játékosává nőtte ki magát itthon. A magyar junior válogatott kerettagságának várományosa mérföldkőhöz érkezett, ugyanis ettől az évtől már a Pannónia Junior Akadémia színeit fogja képviselni. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit közelebbről.






HG Mit jelent neked, hogy idén már a válogatott színe-javát felvonultató Pannónia Junior Akadémia kötelékébe tartozol?

VP
A szabadidőmből a legtöbbet a golfozásra, a hozzá kapcsolódó edzésekre, versenyekre fordítottam. Ezzel teltek az iskolai szünetek, a hétvégék, a nyarak. Sok-sok energia, fáradtság, élmény, izgalom van az eredményeim mögött.

Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a Pannónia Junior Akadémia a tagjai közé választott. Ez számomra azt jelenti, hogy a ráfordított munka meghozta a gyümölcsét. Persze azt is tudom, hogy a jobbak között jobbnak kell majd lennem. Úgy érzem, van hozzá erőm. Köszönöm ezt a nagyszerű lehetőséget!

HG Hogy telik a téli szezon? Hol gyakorolsz az edződdel és mire helyezitek a hangsúlyt?

VP
Ez a holtszezon elég mozgalmas. Voltam a családommal edzeni Abu Dhabiban. Majd Malagára mentem edzőmmel, Szigeti Csabával. Itthon pedig minden hétvégén a Sárkány Center Indoor Golf Clubban fejlesztem a tudásomat és az állóképességemet az edzőm felügyelete alatt.

HG Össze tudod egyeztetni a golfot a tanulással?

VP
Amilyen kitartó vagyok a sportban, annyira fontos nekem a tanulás is. Rendszeresen készülök az órákra. Nem engedhetem meg magamnak a lazulást, hiszen itt vannak a felvételik. Ha a versenyek miatt kimaradok az iskolából, mindig pótlom az elmaradt anyagot. A félévemet kitűnővel zártam.

HG Mit jelent neked ez a sport?

VP
Nagyon sokat. Magát a sportot, a mozgást, a családdal közös programokat, a tiszta levegőt, a szép pályákat, barátokat, versenyzőket, kemény edzéseket, kihívásokat, az utazást, a világ megismerését. Türelemre, céltudatosságra, önállóságra, kitartásra tanít engem. Köszönöm a családomnak, hogy már kicsi koromban megismertette, megszerettette velem ezt az izgalmas játékot.

HG Jelenleg 8,5 a hcp-d. Milyen tervekkel vágsz neki ennek az évnek, mit szeretnél elérni 2020-ban?

VP
Tervem, hogy megfelezzem a HCP-met. Javítani szeretnék a játékstílusomon. Minél több kimagasló eredményt szeretnék elérni hazai és nemzetközi versenyeken. Boldog lennék, ha egy rangos versenyen dobogóra állhatnék.

HG Van valamiféle kabalád, vagy rituáléd, amit a versenyek előtt fontosnak érzel mindig ugyanúgy csinálni, hogy szerencsét hozzon?

VP
Kabalám nincs, rituálé sem jellemzi a versenyeimet. Amiből viszont soha nem engedek, az a legjobb tudásom szerinti edzés és a jó, célravezető bemelegítés.


(Főkép: Yulia Stepanova)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés