BÁNHIDI BENCE: SAJNOS BIRKÁK VOLTUNK EGY KICSIT



Origo CIKK


Bár hősiesen küzdött, 24-18-ra kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott Svédországtól az Európa-bajnokság középdőntőjének harmadik fordulójában. A vereség ellenére gyakorlatilag nem változott a helyzet: szerdán egy pont továbbra is elég a csapatnak a biztos olimpiai selejtezőhöz, és a harmadik helyhez, az esetleges elődöntőhöz pedig továbbra is a norvégok kezében van Gulyás István együttesének sorsa. Nyilatkozatok a mérkőzést követően.

 

Iszonyatosan fáj ez a vereség, mert szerintem egy 40 százalékon pörgő svéd csapattól sikerült kikapnia egy fejben maximum 20 százalékon játszó magyar válogatottnak"kezdte az értékelést a válogatott beállója, Bánhidi Bence. Nem tudom mi történt, azt hittük, hogy megvertük a szlovénokat, és akkor a hátralévő találkozók már simák lesznek? Nagyon el vagyok keseredve, mert ma megszerezhettük volna a biztos helyünket Stockholmba, és az olimpiai kvalifikációra is.De ez annyira magyaros, sajnos birkák vagyunk egy kicsit, nem tudtuk megragadni az esélyt,és megint az utolsó pillanatra hagytuk a sorsunkat. Természetesen bízom abban, hogy sikerülni fog, de nincs sok időnk pihenni.

Miben kell javulni holnapra a portugálok ellen?
Egyértelmű, hogy támadásban, ott katasztrofálisan játszottunk.Nem volt semmi dinamikánk, elszórtuk a labdákat, sétálgattunk, ezt nem lehet.De itt és most le kell zárni ezt a meccset, ez nem a mi napunk volt. Mindent megeteszünk a portugálok ellen, hogy teljesítsük azt, amit a svédek ellen kellett volna.

A védelem egyik oszlopa, Sipos Adrián is csalódottan beszélt a találkozóról. Mikler Roland teljesítményével kell kezdenem, egészen elképesztő volt a kapuban, sokáig ő tartott meccsben minket.A védekezésünk összességében jól működött, de most azok a labdák, amik eddig hozzánk pattantak, amiket eddig mi szereztünk meg, ma a svédeknél kötöttek ki. Talán fejben egy picit elfáradtunk, de nagyon remélem, hogy a sorsdöntő, portugálok elleni találkozón minden rendben lesz, és megnyerjük azt a találkozót."

A csapat legeredményesebb játékosa, Szita Zoltán a bevezetőben említett helyzetről beszélt, vagyis hogy a magyar válogatott sorsa továbbra is a saját kezében van, az elődöntő pedig a norvégokéban. "Nyilván csalódott vagyok, amiért nem tudtuk már ezen a meccsen bebiztosítani a helyünket az olimpiai kvalifikációs tornán és Stockholmban, de próbálom pozitívan felfogni a dolgot,előjöttek olyan hibák, amit a mindent eldöntő portugálok elleni találkozóta kijavíthatunk."
Mivel magyarázható, hogy mindkét féldiőben volt egy olyan 10 perces periódus, ahol nem tudtunk gólt lőni?
Megvoltak a lehetőségeink, úgyhogy a helyzetkihasználást mondanám, amely az eddigi meccseinkhez képest ezen a mérkőzésen volt a legrosszabb. A végén volt pár 2-1-es szituációnk, amit elrontottunk, illetve néhány felelőtlen lövés - ezek az előző meccseken mentek, most nem sikerültek. Sajnos folyamatosan lehangoló események történtek a mérkőzés hajrában, főleg a lerohanásból kapott gólok, ebből muszáj tanulnunk.

Említette már Portugáliát, mire kell leginkább készülnünk ellenük?
Sok van bennük, többen a BL-ben játszanak, úgyhogy egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Fizikálisan nagyon erősek, de szerencsére mi sem vagyunk gyengék, úgyhogy egy igazi ki-ki mérkőzés lesz.A kapusuk extra, illetve amit erőltetnek, a 7 a 6 elleni játék, ráadásul jobbkezes jobbátlövővel, arra nagyon oda kell majd figyelnünk.De mindig a következő meccsre készülünk, majd a szakmai stáb elmondja, hogy mire kell igazán figyelnünk.

Az Eb-középdöntő utolsó fordulójában a Magyarország-Portugália talákozó 16.00 órakor kezdődik, amelyről élő közvetítéssel jelentkezünk majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés