Eldőlt, hol lesz a bolgár–magyar meccs



Úgy volt, hogy veszélyben a videóbíró miatt a bulgáriai meccsrendezés, de megoldják a problémát.

A hivatalos honlapján cáfolta a bolgár labdarúgó-szövetség, hogy ne tudnák megrendezni a jövő márciusi Bulgária–Magyarország-meccset – vette észre a Nemzeti Sport. Azért merült fel, hogy a Nemzetek Ligája playoffjában a sorsolással ellentétesen ne Bulgáriában játsszunk, mert ott egyelőre nincs videóbírórendszer egyetlen stadionban sem, és nem volt biztos, hogy a március 26-i időpontig tudnak telepíteni.

A bolgárok azonban most azt közölték: három hónap alatt megoldják a problémát, az UEFA felelőssége, hogy telepítsék a rendszert. Azt is bejelentették, hogy a meccset a válogatottnak általában otthont adó szófiai Vaszil Levszki Stadionban fogják megrendezni.

Amelyik csapat nyer, az négy nappal később hazai pályán játszik az Izland–Románia-meccs győztesével az Eb-részvételért.

Az már nekünk Magyarországon lehet furcsa, hogy amikor a Ludogorec elnöke felvetette, hogy a kormány adjon pénzt a videobíró-rendszer telepítésére, Bojko Boriszov miniszterelnök azt válaszolta

"Az állam mindenkiért van. Ezért akartunk demokráciát. Ha azt mondjuk, „az állam”, akkor ne egy külső szereplőt képzeljünk magunk elé, hanem a hazánkat, a saját pénzünket, a saját adóbevételeinket. A nagy kérdés az, vajon a bolgár adófizetők akarnák-e, hogy a befizetéseikből a VAR-rendszerre költsünk azért, mert a klubelnökök nem akarnak a saját zsebükbe nyúlni."

hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés