ÁTADTÁK BUDAPEST ELSŐ “OKOS ZEBRÁJÁT”Zuglóban, a Herman Ottó Általános Iskola előtt létesült a modern gyalogátkelőhely.

A Zuglói Lapok adta hírül, hogy modernizálták a Herman Ottó Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyet. Az Egressy út és a Kövér Lajos utca kereszteződésében található zebrát ezentúl az úttest mindkét oldaláról egy-egy kamera figyeli.

Az átkelőt SafeCross rendszerrel szerelték fel: ez egy messziről is jól látható LED-világítást jelent, amely gyalogosmozgásra kapcsol be. Az úttest mindkét oldalán egy-egy kamera figyeli, hogy érkezik-e valaki a zebrához, és ha igen, akkor mindkét irányból azonnal hat LED-lámpa lép működésbe. Ezen kívül az úttest mindkét oldalán egy-egy reflektor is megvilágítja az átkelőhöz érkező gyalogost, így a járművezetők már messziről észlelhetik az átkelési szándékot. Jelenleg a LED-lámpák tesztüzemmódban vannak, azaz folyamatosan villognak, hogy az arra közlekedő autósok hozzászokjanak az újdonsághoz.

Az Egressy úti lett a főváros első „okos zebrája”, a közelében több iskola, sportpálya és napközis tábor is található. Szomorú lokáció, tavaly május végén éppen ennél a kereszteződésnél ütött el egy autó két diákot.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
6
8
9
10
12
Dátum : 2020-08-12
13
15
17
21
24
26
Dátum : 2020-08-26
27
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés