Revansot vett a felnőtt válogatott



Korosztályok találkozója a Golfünnepen

Minden sportágnak megvannak a maga ünnepei, amikor a legjobbak egy felszabadult hangulatú eseményen mérhetik össze tudásukat. Az október 12-én és 13-án megrendezett IV. Golfünnep ebből a szempontból régi vágyat teljesített be. Ismét összehozta a korosztályokat, a nagy ígéreteket és a legendákat, ahol megmérkőzhetett egymással jelen és jövő. A Golfünnep a golf belső kommunikációjának jó üzenete: seregszemle, amely generációkon ível át és köti össze őket.


Az első napon stroke play, míg a következő körben, a nyitányon elért eredmények alapján mérkőztek a válogatottak a helyezésekért, match play formában (2db single és 1db foursome). A hölgyek versenyében, valamint a férfi mezőny első két helyén álló csapatainál ez így volt, ám az urak 3-6. helyezett válogatottjai a nyitányhoz hasonlóan stroke play-t játszottak.

Férfi mezőny

Az első stroke play napot az élen záró profik, a match play döntőben 2:1-re kikaptak (Szeberényi Máté és Tóbiás Zsolt hatalmas play off csatája döntött) a felnőtt férfiaktól, akik így visszavágtak a tavalyi 3:0-s vereségért. A harmadik helyet a juniorok szerezték meg köszönhetően többek között Závaczki Bálint szombati -4-es score-jának és Somogyi Bence Even Par eredményének a második fordulóban.  


Eredmények
  1. Felnőtt Férfi (Döntőben 2&1)
  2. Pro Férfi
  3. Junior Fiú 455
  4. Senior Férfi 463
  5. MidAm Férfi 467
  6. SuperSenior Férfi 586
 
Női mezőny

A felnőtt női válogatott hasonló utat járt be, mint a férfiak. Az első napot követően a második helyen álltak a juniorok mögött, ám egy szoros match play döntőben (két rájátszásban) fordítani tudtak, így ismét az ő nyakukba került az aranyérem. A bronzmeccsen a Szenior csapat kiélezett összecsapáson győzte le (2:1) a Mid-Amatőr Női csapatot.


Eredmények
  1. Felnőtt Női
  2. Junior Lány
  3. Senior Női
  4. MidAm Női

Egyéni díjazás

A csapatok értékelése mellett egyéniben is díjazták a legjobb három játékost az első napi stroke play eredmények alapján. A küzdelem itt is nagyon szoros volt. A dobogó legfelső fokára - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét Závaczki Bálint állhatott. Rózsa Dávid és Lugosi Tamás is nagy tapsot érdemel -2-es eredményével.

Dobogósok
  1. Závaczki Bálint (68)
  2. Rózsa Dávid (70)
  3. Lugosi Tamás (70)
 
(Kép: Tátrai Béla, Facebook)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés